Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Утре започват зрелостните изпити на абитуриентите

Утре започват зрелостните изпити на абитуриентите

Дни преди началото на "балния сезон", абитуриентите ще трябва да се изправят пред последното предизвикателство на средното образование - матурите. Утре започва кампанията на държавните зрелостни изпити. Първото препитване ще бъде по Български език и литература.

Дни преди началото на "балния сезон", абитуриентите ще трябвада се изправят пред последното предизвикателство на средното образование -матурите. Утре започва кампанията на държавните зрелостни изпити. Първотопрепитване ще бъде по Български език и литература. Два дни по-късно, на 22-риабитуриентите ще държат и матура по предварително избран от тях предмет. Ето какво трябва да знаят завършващите:

Днесзрелостниците трябва да получат своята Служебна бележка от учебното заведение,в което са се обучавали. В бележката се отбелязват датата, часът иучилището, в което младият човек трябвада се яви на задължителния изпит. Матурите са с начален час 8 часа и продължителност от 4 часа.

Всеки от абитуриентитетрябва да заеме мястото си 15 минути преди началото на изпита. Необходими садокумент за самоличност и служебна бележка.В случай, ченосят със себе си, зрелостниците трябва да предадат изключените си телефони идруга електроника на квесторите. Изпитните въпросници се попълват само с черенхимикал. Завършващите могат да напуснат изпитната зала най-малко един час, следначалото на изпита.

Всеки зрелостник получава изпитен комплект, който съдържа:лист с указания за работа и прикрепена към него идентификационна бланка, листза отговори и свитък за свободните отговори. Всеки зрелостник получава и копиена изпитния вариант за съответния изпит, като има право да работи върху теста,но е задължително да отбелязва верните отговори САМО върху листа за отговори ивърху свитъка за свободните отговори.

Резултатите отматурите ще станат ясни до 9-и юни. Тези, които не са успели да „преборят“изпита, ще могат да се явят отново през август. Тази година средното сиобразование ще завършат 58 745. Общо 63 500 са записаните за матура по Български език и литература. Товаправи 4 755 вече приключили гимназиалния етап, които не са успели да сепреборят с предишни сесии на държавните зрелостни изпити.

Заедно сдържавните зрелостни изпити ще се проведе и външното оценяване наседмокласниците. „Малките матури“ са с начален час 10 часа. Първият изпит е поБългарски език и литература, а вторият – по математика. Изпитните правила задисциплина на ДЗИ важат и тук. Седмокласниците имат право да използват синцвят химикалка; по математика – и линия, пергел, транспортир, триъгълник, моливи гума.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега