Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Увеличава се броят на студентите по медицина в бургаския университет „Проф. Асен Златаров“

Увеличава се броят на студентите по медицина в бургаския университет „Проф. Асен Златаров“

Решението е свързано с небалансираното териториално разпределение на лекарите в страната и концентрирането на голям брой студенти по медицина в малък брой градове.

Броят на студентите по медицина в бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“ ще се увеличи от 23 на 40, реши правителството. Новото решение на Министерския съвет касае обучаващите се със средства от държавата и бе взето след мотивирано предложение от министъра на здравеопазването. То е свързано с небалансираното териториално разпределение на лекарите в страната и концентрирането на голям брой студенти по медицина в малък брой градове. Това създава необходимост от създаване на условия за дългосрочно провеждане на обучение на достатъчен брой студенти по медицина в Бургас, с което ще се гарантира осигуряване в голяма степен на потребностите от лекари в Югоизточния регион на България. 

Правителството утвърди също и 8 места за студенти от българска народност, живеещи извън България, в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в София. 

В резултат на предложените промени, броят на новоприетите студенти за учебната 2023-2024 година, за които държавата ще осигури средства за издръжка на обучението,  ще се увеличи със 17 и ще достигне 42 628 студенти.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега