Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Уволнените работници на Бургаски корабостроителници ще получат по една заплата

Уволнените работници на Бургаски корабостроителници ще получат по една заплата

Съкратените работници от бургаската корабостроителница ще получат по една работна заплата. Това е решено на днешната среща, организирана от Павел Маринов, областен управител на Бургас. На нея е присъствал и Деян Дянков, изпълнителен директор на корабостроителницата.

Съкратените работници от бургаската корабостроителница ще получат по една работна заплата. Това е решено на днешната среща, организирана от Павел Маринов, областен управител на Бургас. На нея е присъствал и Деян Дянков, изпълнителен директор на корабостроителницата. 

Страните се споразумяха новите собственици на фирмата незабавно да осигурят заплащане минимум в размер на една работна заплата на уволнените работници, за да могат семействата им да посрещнат новогодишните празници. От името на новите собственици упълномощените техни представители заявиха, че вече са предприети необходимите правни действия за обявяване на фирмата в несъстоятелност, което ще гарантира пълно изплащане на всички дължими суми за заплати на уволнените работници и служители от специализирания гаранционен фонд на държавата при подобни случаи.

Те заявиха още, че въпреки изключително тежкото икономическо състояние на предприятието те имат намерение още от март 2014 година да започнат действия за възстановяване на дейността на фирмата и възобновяване на основния и предмет на дейност, а именно корабостроенето. Участниците в срещата са се обединили за бърз и ефективен изход от кризата в Бургаски корабостроителници АД и за преодоляване на натрупаното напрежение сред уволнените работници и служители от фирмата.

В работата на срещата участваха упълномощени представители на новите собственици на корабостроителницата, както и упълномощени представители на уволнените работници. Там бяха още кметът на Бургас Димитър Николов, заместник-областните управители Юсеин Мехмед, Евгени Врабчев, общинският омбудсман на Бургас Таньо Атанасов  и ръководителите на държавни структури от областта - Милен Димитров, директор на Областна дирекция на МВР - Бургас, Енчо Жеков,  директор на Регионално управление социално осигуряване – Бургас и Павлин Васков, директор на дирекция „Инспекция на труда” – Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега