Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В 35 града у нас протестираха срещу монополите

В 35 града у нас протестираха срещу монополите

В 35 града в страната граждани излязоха на един от най-масовите протести у нас. Протестиращите поискаха национализация на енергоразпределителните дружества, както и отговорност за лицата, подписали неизгодни за страната ни договори.

В 35 града в страната граждани излязоха на един от най-масовите протести у нас. Протестиращите поискаха национализация на енергоразпределителните дружества, както и отговорност за лицата, подписали неизгодни за страната ни договори. 

Пиратки, домати и яйца полетяха към сградата на Народното събрание по време на протеста в София. Организаторите поискаха незабавна оставка на правителството и му дадоха една седмица срок, в който всички проблеми да бъдат решени.  Протестът в центъра на столицата прерастна в сблъсъци между протестиращи и полиция. Засега няма данни за пострадали.  

Близо 10 000 души излязоха на протест срещу високите сметки за ток в Пловдив. Шествието тръгна от Централна поща и стигна до централата на EVN за Южна България, където хората замеряха сградата с яйца. Протестиращите скандираха „Мафия!”, „EVN вън! и поискаха национализация на електроразпределителните дружества. Полицейското присъствие в района беше засилено през целия ден.      

Безпрецедентен протест блокира Варна. Над 15 000 души излязоха на улицата, за да изразят недоволството си от високите сметки за ток. Част от най-ентусизираните демонстранти се насочи към централния офис на на "Енерго-Про".

Над 100 полицаи успяха да спрат хората, но не и камъните, яйцата и кофичка кисело мляко, които полетяха към сградата на ул."Девня". Счупени бяха наколко стъкла. За да усмирят тълпата на ул."Девня", полицаите прибегнаха до  удари с палките по щитовете. Звукът явно стресна протестиращите, които започнаха да се изтеглят в посока центъра. Като цяло многохилядното шествие премина мирно и без сериозни прояви на насилие. Навсякъде по пътя си множеството скандираше "Мафия" и "Оставка".   

Протести имаше още в Бургас, Шумен, Стара Загора, Перник, Асеновград, Враца, Добрич, Разград, Търговище, Силистра, Сливен и др.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега