Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В Айтос детските градини отварят на 1 юни

В Айтос детските градини отварят на 1 юни

Проучването на директорките показало, че 50% от родителите имат нагласата да изпратят децата си на детска градина. Кметът Васил Едрев лично ще извърши проверка на всяко детско заведение, преди да стартира приемът на 1 юни, в понеделник.

Община Айтос отваря яслените групи и всички детски градини на 1 юни. Това стана ясно днес, на работна среща на директорите с кмета Васил Едрев във връзка със заповедта на Министъра на здравеопазването за отварянето на детските градини в периода 22 май - 1 юни. Бяха обсъдени всички мерки, които трябва да бъдат предприети преди детските заведения да отворят врати.

Основни теми на разговора с градоначалника бяха почистването на дворовете, пръскането срещу кърлежи, приемът на децата, меренето на термературата им, дезинфакцията, изследването на посудата и водата, храненето, информирането на родителите за мерките. Подробно беше обсъдено посрещането на децата и кой да присъства на приема, входовете и изходите на детските градини, движението на децата и групите, честотата на дезинфекциите в занималните. Родителите няма да се допускат в сградите, ще изпращат децата до входа на детското заведение. 

Променя се работното време на медицинските лица. Те ще бъдат в градините от 7 часа сутрин, за да присъстват при приемането на всяко от децата, разпореди кметът. Стана ясно още, че Община Айтос ще осигури всички необходими материали и консумативи за стриктното спазване на противоепидемичните мерки. Повторно пръскане срещу кърлежи започва в началото на следващата седмица.Проучването на директорките показало, че 50% от родителите имат нагласата да изпратят децата си на детска градина. Кметът Васил Едрев лично ще извърши проверка на всяко детско заведение, преди да стартира приемът на 1 юни, в понеделник.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега