Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В Бургас обсъждат как България да привлече повече туристи

В Бургас обсъждат как България да привлече повече туристи

В Бургас се провежда кръгла маса на тема "Културен туризъм - предизвикателства и възможности".

В Бургас се провежда кръгла маса на тема "Културен туризъм - предизвикателства и възможности". В събитието участват представители на 3 български министерства, общински и областни администрации, местни туристически браншови организации, културни и учебни институции, народни представители.

Форумът бе открит от кмета Димитър Николов, а презентацията на общината – домакин е озаглавена "Бургас - град на фестивали и археологическо наследство". В представянето си Бургас залага много на проектите за превръщане на остров „Света Анастасия” и археологическия обект „Акве Калиде” /Минералните бани/ в атрактивни дестинации за културен туризъм.

По време на дискусията зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов съобщи, че върви подготовката на атрактивен електронен сайт, с който България допълнително ще привлече вниманието на туристите. В него ще има 52 клипа, 4000 снимки и нформация на 9 езика.

Зам.-министърът на културата Тодор Чобанов добави, че България има огромен потенциал, но все още липсва достатъчна реклама и адекватна инфраструктура, която не да затруднява, а да улеснява почиващите у нас. Бургас беше посочен като Община, успяла значително да подобри градската си среда и да композира атрактивна културна програма, с което рязко е повишила статуса си на желана туристическа дестинация.

По време на форума бяха набелязани акценти в предстоящата работа на държавна и местна власт в туристическия сектор, сред които подкрепа за сегмента културен туризъм, както и стимулиране на пакетното предлагане на туристическите услуги. Сред лекторите на форума са представители на столична и пловдивска община, Националния исторически музей и др.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега