Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В Бургас се провежда обучение на 80 учители за промените в климата чрез иновативна методика

В Бургас се провежда обучение на 80 учители за промените в климата чрез иновативна методика

Обучението представлява възможност за учителите от Бургас да се присъединят към това глобално движение за образование и повишаване на осведомеността за климатичните предизвикателства.

Общо 80 учители от Бургас участват в иновативно обучение по международна програма, което ще ги подготви да водят самостоятелно работилници за промените в климата сред учениците си. Обучението се провежда в Конгресния център с подкрепата на Община Бургас. 

В основата на тази работилница е иновативният инструмент, наречен „Климатична фреска“, който използва игрови карти, за да проследи причинно-следствените връзки между човешката дейност и промените в климата. Този метод не само прави темата за изменението на климата по-достъпна и интересна за учениците, но и ги провокира да анализират и разбират важността на този проблем за света.

„Климатичната фреска“ е създадена във Франция през 2015 година, а от 2018 година се разпространява в целия свят. Само през последните няколко години достига над 1 500 000 души от близо 60 държави.

Обучението представлява възможност за учителите от Бургас да се присъединят към това глобално движение за образование и повишаване на осведомеността за климатичните предизвикателства.

В следващия етап от инициативата, част от учителите ще бъдат обучени да водят работилницата „Климатична фреска“ сред учениците си. Това ще допринесе за разпространението на знанията и ангажимента към опазването на околната среда сред младите хора.

Една от причините за ангажирането на училищата с темата за изменението на климата са изискванията на Европейския съюз за активно включване на климатично образование в учебните програми. Освен това, разбирането на климатичните предизвикателства е ключово за подготовката на следващите поколения за устойчиво развитие и опазване на планетата.

Бургас ще бъде една от първите общини, в които ще се постави начало на широкомащабно климатично образование, което отбелязва ангажимента на града в борбата с изменението на климата и неговото образователно въздействие.

Организаторите на обучението от Wind of Change се надяват, че учителите от Бургас ще станат част от този глобален процес и ще играят важна роля в обучението и вдъхновяването на следващите поколения за по-съзнателно и отговорно отношение към околната среда.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега