Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нови заплахи към Цариградска: Ако не млъкне, мъжът и децата ѝ ще са бетонирани на дъното на язовира

Нови заплахи към Цариградска: Ако не млъкне, мъжът и децата ѝ ще са бетонирани на дъното на язовира

"Една от заплахите е, че ще ми изкормят гениталиите, ако не млъкна. Това бе получено на 19 февруари. Вчера градацията продължи. Не го пожелавам на никой родител това, а аз съм родител на три деца. "Кажете на съдия Цариградска, че ако не млъкне мъжът и децата й ще са с бетонирани крака на дъното на язовира". Кой ме заплашва и кой иска аз да мълча при положение, че Нотариуса е мъртъв от януари?", запита магистратът.

Нови порции заплахи към съдия Владислава Цариградска. Това разкри самата тя по време на заседанието на временната комисия за проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов–Нотариуса, предава DarikNews. Цариградска обяви, че тя и семейството й живеят при изключителен стрес през последните седмици.Съдийката разкри пред депутатите, че заплахите срещу нея пристигат на официалния мейл на Окръжната прокуратура в Плевен, където работи тя.

"Една от заплахите е, че ще ми изкормят гениталиите, ако не млъкна. Това бе получено на 19 февруари. Вчера градацията продължи. Не го пожелавам на никой родител това, а аз съм родител на три деца. "Кажете на съдия Цариградска, че ако не млъкне мъжът и децата й ще са с бетонирани крака на дъното на язовира". Кой ме заплашва и кой иска аз да мълча при положение, че Нотариуса е мъртъв от януари?", запита магистратът.

"Тук преди мен трябваше да седне Борислав Сарафов", апелира тя пред комисията. В комисията освен съдия Владислава Цариградска е и прокурор Невена Зартова, както и гръцките бизнесмени Анастасиос Дикос и Йоаким Каламарис, заплашвани от Мартин Божанов.

В началото на заседанието съдия Цариградска обясни, че умишлено настоява да седне далеч от Зартова. "Не съм там където е мястото за изслушвания, тъй като професионалната ми чест и достойнство ме карат в момента да не седна там където е колегата Зартова. Ако не уважите това мое искане може и изобщо да не допринеса до вашия дебат днес", предупреди тя депутатите."Имам достатъчно доказателства, че Невена Зартова е допринесла Мартин Божанов да придобие този демоничен образ в обществото и съдебен чадър над него", заяви Владислава Цариградска и подчерта, че вярва, че тя също има принос към заплахите срещу нея и семейството й. Въпреки това тя се обърна към народните представители. 

"Трябва да се погрижите за сигурността на съдия Зартова, тревожа се за нея в човешки план и като се разделим тук аз ще й дам моя телефон, за да й помогна като гражданин." "Пепи Еврото и Мартин Нотариуса, както и държавният инструментариум, разполагат с най-съкровените тайни на много от нас, допускам, че и на стоящи тук на тази маса", добави съдийката.

Преди началото на заседанието председателят на комисията Никола Минчев коментира, че за него не е проблем да препрати на Прокурорската колегия на ВСС списъка с имена на магистрати, които са членували в частния клуб на Нотариуса. За да се огласят имената обаче, те трябва да бъдат потвърдени по институционален ред.

Самата Цариградска също отказа да съобщи публично конкретни магистратски имена. "Смятам, че ако започне тук някакво публично разследване, то би попречило на едно евентуално истинско разследване и е прекалено опасно да се подхвърлят имена на действащи магистрати и аз мога да нанеса огромни вреди на определени колеги. С това се зае съдийската колегия, а истината може да излезе през делата", заяви тя. 

А на настояванията на определени депутати да посочи кои политически сили визира в своите твърдения, че са покровителствали групите на Пепи Еврото и Нотариуса тя отговори лаконично: "Искате да ги кажа и да ускоря изпълнението на заплахите срещу мен ли?"

Съдия Владислава Цариградска вече бе изслушана от Съдийската колегия на ВСС във връзка с казуса Мартин Божанов - Нотариуса и разразилия се след убийството му скандал с т.нар. частен клуб за магистрати. Тогава тя заяви, че един от начините да бъдат подчинявани съдиите е да бъдат набедявани магистрати. В тази машина за натиск участват висши магистрати от прокуратурата, както и магистрати от специализираното правосъдие, посочи Цариградска. Атаките срещу нея са започнали през 2018 г. 

"В нито един момент не се е поставял въпросът за моя отвод. Никога никой не е смятал, че съм пристрастна. За групата на Божанов аз излязох пристрастна и че искам да му навредя. Информацията срещу мен е получена на флашка. Тогава не е главен прокурор Иван Гешев, а Сотир Цацаров", подчертава Цариградска.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега