Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В Бургас ще се проведе национално състезание по йо-йо

В Бургас ще се проведе национално състезание по йо-йо

Този уикенд на открита сцена „Охлюва“ ще се състои поредното любопитно събитие – Четвърто национално състезание по йо-йо.

Този уикенд на открита сцена „Охлюва“ ще се състои поредното любопитно събитие – Четвърто национално състезание по йо-йо. В рамките на двата дни на надпреварата жителите и гостите на Бургас ще имат възможност да наблюдават редица зрелищни състезания и демонстрации на различни техники в йойоинга.

Познато повече като детска игра, заниманието с йо-йо се е превърнало в сериозен и интересен спорт. Той развива качества като търпение, внимание, концентрация, сръчност, амбиция, креативност. Хората, които се занимават с йо-йо, са сформирали едно цяло общество, събират се, за да тренират заедно, разменят клипове по интернет с най-новите тенденции и майстори по йо-йо.

Редовни срещи на йо-йо играчите се правят почти всяка неделя в парковете на различни градове на страната – София, Пловдив, Бургас, Варна, Разград и други. Първите данни за йо-йо датират от 500 г. пр.Хр. в Древна Гърция. Първите йо-йота са представлявали дървени или глинени дискове, а по-късно се правели и от лек метал. Филипински исторически записи свидетелстват, че през ХVI век ловци, криещи се сред гъстите храсти и дървета, са използвали камък, вързан към дълго (до 6 метра) въже, който мятали по диви животни.

При несполучлив опит въжето връщало камъка по принципа на действието на йо-йо. Съвременното йо-йо е създадено през 30-те години на миналия век, когато фирма-производител решава да му сложи лагер. Чрез него е възможно правенето на най-различни трикове. Това напълно променя играчката и днес йо-йото представлява смесица между спорт, хоби и начин на живот.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега