Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В Поморие проверяват състоянието на дигата на ул. "Морска"

В Поморие проверяват състоянието на дигата на ул. "Морска"

През изминалата седмица, вследствие на бурно морско вълнение, се отдели модул от брегоукрепителното съоръжение на ул. „Морска” в кв. „Свети Георги”. Съоръжението, изградено по европейска програма, е застраховано и е в гаранционен срок. Експерти от застрахователната компания вече са направили обследване на щетите и са изготвили констативен протокол.

През изминалата седмица, вследствие на бурно морско вълнение, се отдели модул от брегоукрепителното съоръжение на ул. „Морска”  в кв. „Свети Георги”. Съоръжението, изградено по европейска програма,  е застраховано и е в гаранционен срок. Експерти от застрахователната компания вече са направили обследване на щетите и са изготвили констативен протокол.

Община Поморие също назначи проверка, която да установи причините за пораженията по дигата, причинени по-малко от година след приключването на проекта. След като експертите се произнесат по въпроса дали са допуснати грешки в проектирането или при строително-ремонтните дейности дигата ще бъде ремонтирана със средства от застраховката.

Договорът за проект „Реконструкция и укрепване на съществуваща крайбрежна дига с цел предотвратяване на наводнения на жилищна зона, прилежаща към ул. „Морска” в кв. „Свети Георги”, гр. Поморие” е подписан през месец юни 2011 г. Сегашното ръководство на община Поморие направи опит да подобри проекта като включи към него и изграждане на буни с цел по-висока ефективност на защита на съоръжението, но получи отказ от Управляващия орган на Оперативна програма  „Регионално развитие 2007-2013”.

След проведеното обществено обсъждане с жителите на ул. „Морска”, бе взето съвместно решение проектът да стартира, въпреки невъзможността от корекции по него и да бъде изпълнен така, както е одобрен през 2011-та година. В хода на изпълнението му бяха извършени няколко проверки от Управляващия орган, които не установиха никакви нарушения и изменения от зададените по проектното предложение параметри.

Укрепването на крайбрежната дига  е на стойност 1 млн. 52 хил. лв., 95 % от които са безвъзмездна финансова помощ.През есента на тази година предстои да бъдат поставени тетраподи, които ще намалят въздействието на вълните върху дигата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега