Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В понеделник стартира лятната Антиспин кампания

В понеделник стартира лятната Антиспин кампания

Бургас също ще се включи активно в инициативата. Всички желаещи да проверят своя ХИВ статус, могат да посетят лабораторията на РЗИ всеки работен ден - от 13.00 до 16.00ч.

В понеделник стартира тринадесетата лятната Антиспин кампания за безплатно, доброволно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ и СПИН.. Тя ще продължи от 15 август до 15 септември като в нея ще вземат участие 28-те Регионални здравни инспекции и 14-те работещи Кабинети за безплатно и анонимно консултиране и изследване за СПИН (КАБКИС) в цялата страна.

Целта на кампанията е да повиши обществената осведоменост по отношение на начините за предаване на и предпазване от ХИВ и други сексуално предавани инфекции и да мотивира хората към отговорност към собственото здраве и към здравето на партньора.

Над  42 000 души са се изследвали досега в подобни летни компании, сочат данни на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”. Тестването за ХИВ ще се предлага от медицински консултанти в близост до басейни и аквапаркове, в централни градски части, в градски квартали и села с преобладаващо ромско население, в учебни заведения и в лабораториите на РЗИ и в КАБКИС.

Бургас също ще се включи активно в инициативата. Всички желаещи да проверят своя ХИВ статус, могат да посетят лабораторията на РЗИ всеки работен ден - от 13.00 до 16.00ч.

На 18-и август (четвъртък), между 10 и 12 часа на обяд ще се извършва безплатно, доброволно и анонимно консултиране и изследване на ХИВ/СПИН с бързи тестове в мобилен медицински кабинет (ММК), разположен на възлово място в град Бургас – Морската градина, „Бункера“. Екипът в мобилния кабинет се състои от представители на: РЗИ-Бургас и Сдружение „Доза обич“.

Екипи от доброволци на Общински младежки клуб „J.J.Cool A”, Община Бургас, БМЧК, Фондация „Областен ромски съюз“, Сдружение „Доза обич“ и Сдружение „Равновесие“ ще раздават здравно-информационни материали, флаери, брошури и ще промоцират употребата на предпазни средства; ще мотивират  гражданите и гостите на града да проверят актуалния си ХИВ статус.

На 15-и септември (четвъртък) мобилният кабинет ще бъде разположен на ул. "Александровска" (пл. "Тройката") във времето между 14 и 16 часа. Екипът в него се състои от представители на: РЗИ-Бургас и Фондация „Областен ромски съюз”. Доброволци отново ще раздават информационни брошури и флаери.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега