Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

За поредна година Бургас отбелязва 1 декември – Световен ден за борба със СПИН

За поредна година Бургас отбелязва 1 декември – Световен ден за борба със СПИН

На 1 декември призоваваме всички в 21.00 часа да запалят свещ на прозореца на своя дом. Нека този акт е израз на съпричастност и солидарност към засегнатите от ХИВ/СПИН.

Община Бургас, съвместно с РЗИ, Сдружение „Младите лекари“ - Бургас, БМЧК, АСМБ-Бургас, Студентски съвет към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и Ротаракт Клуб Бургас-Приморие, планират да проведат дейности и събития, насочени към учениците и обществеността, посветени на 1 декември - Световен ден за борба със СПИН. 

1 декември: 

* От 10:30 до 13:30 ч. - Извършване на бързо и анонимно тестване за ХИВ и Хепатит С във фоайето на Университет „Проф. Д-р Асен Златаров“ – Медицински корпус, и фоайето на БСУ, от мобилен екип на Регионална здравна инспекция-Бургас. Екипи от доброволци на БМЧК ще предоставят здравно-информационни материали и предпазни средства. 

* От 10:00 до 15:30 ч. - Срещи и дискусии с млади хора в училищна възраст /IX и X клас/ от следните бургаски училища: СУ "Св. св. Кирил и Методий", ПГРЕ "Георги Стойков Раковски", ППМГ "Акад. Никола Обрешков" и Търговска гимназия.

На въпроси, свързани с превенция на ХИВ, сексуално предавани инфекции и сексуално здраве ще отговарят: д-р Милена Василева, д-р Лина Хаджиилиева, д-р Весела Александрова, д-р Доротея Дралчева, част от лекарите от Сдружение „Младите лекари“- Бургас, както и студенти по медицина. Ще се отвори пространство за дискусия по проблемите на сексуалността, ще се създадат условия за провокиране мисленето и формиране на отношение на подрастващите към проблема ХИВ/СПИН и ще се изработи модел на нерисково поведение.

Гост-лектор е доцент д-р Боряна Парашкевова - зам.-ректор на Тракийски университет – Стара Загора, доцент в Медицински факултет на Тракийски Университет, преподавател и учен в областта на общественото здраве и медицинската етика. Координатор на Българската асоциация по семейно планиране и сексуално здраве. Към доц. д-р Парашкевова ще се присъединят доц. Ваня Славова от Тракийски университет – Стара Загора, доцент по медицина на бедствените ситуации, д-р Стамен Пишев и д-р Диян Господинов, лекари от Сдружение „Младите лекари“- Бургас.

Целта на срещите e да се достигне до по-широк кръг млади хора и да се повиши тяхната информираност за начините, по които човек може да се инфектира с ХИВ. Знанията и информацията, като елемент на превенцията на ХИВ, са едни от най-силните предпоставки за осъществяване на промяна, която започва от нагласите и поведението на индивида и оказва влияние на ниво общност и здравна култура. 

* В 17:30 ч. - Запалване на традиционната огнена панделка пред сградата на Община Бургас.

На 1 декември призоваваме всички в 21.00 часа да запалят свещ на прозореца на своя дом. Нека този акт е израз на съпричастност и солидарност към засегнатите от ХИВ/СПИН.

Да се обединим и да станем част от световната съпричастност към близките на засегнатите от ХИВ/СПИН. Да отправим послание до цялото общество за толерантност и уважение към хората, живеещи с ХИВ/СПИН!
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега