Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Областна администрация Бургас с онлайн достъп по имотния си регистър

Областна администрация Бургас с онлайн достъп по имотния си регистър

Регистърът на имоти с държавна собственост в област Бургас е може би най-големият от всички области и непрекъснато се увеличава.

Допълнителни мерки за облекчаване на административното обслужване за гражданите, бизнеса и общините са въведени в Областна администрация Бургас. Всеки, който желае да направи справка за имот държавна собственост, може да види актуална информация в бърза връзка от сайта на областна администрация, директно от ТУК!

Областният управител Пламен Янев разпореди всички общини да бъдат писмено уведомени, че могат направят справка за съответен имот и при необходимост да стартират законови процедури за прехвърляното му от държавата на съответната общината за реализиране на обществено полезни проекти.

Регистърът на имоти с държавна собственост в област Бургас е може би най-големият от всички области и непрекъснато се увеличава. 

Към момента той съдържа над 53 000 бр. актове за държавна собственост.След като беше въведена дигитализацията на архива при предходните областни управители сега Пламен Янев надгради този софтуер. Надграждането дава възможност за поддържане в актуално състояние на публикуваните данни в регистъра, до които има публичен достъп, с което се подобри ефективността при тяхното ползване.

С опубличаването на електронния регистър справка могат да направят и външни за администрацията лица. В архива към Областна администрация Бургас се съхраняват книжа от далечната 1949 г., в които се съдържа цялата история на имотите и промените на собствеността. С дигитализирането на документите се разширява и улеснява достъпа до архивните документи, без да се застрашава тяхното физическо състояние.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега