Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Държавният архив" събира кадри, пресъздаващи дните на пандемия и изпитания

"Държавният архив" събира кадри, пресъздаващи дните на пандемия и изпитания

Най-вълнуващите снимки ще бъдат съхранени за поколенията и ще влязат в изложба, която ще бъде експонирана в Морската градина.

И това изпитание ще отмине. Един ден пандемията от Covid-19 ще остане в историята като период, за който децата ще научат само от учебниците и разказите на своите родители, баби и дядовци, прародители. Пандемията ще остане и в нашите спомени като период на преобръщане на представите ни за света и за самите себе си.

От Община Бургас обръщат погледа ни към това време, в което коронавирусът ще бъде зад гърба ни, а дните на социална изолация, карантина, притеснение за бъдещето и страх ще се превърнат в минало.

От администрацията, съвместно с "Държавен архив" - Бургас, отправят предизвикателство към всички любители и професионални фотографи, които са уловили или ще уловят в кадър това безпрецедентно време, в което всички ние живеем днес.

Можете да изпратите своите снимки черно-бели, цветни, символични, тъжни, щастливи, в размисъл, в действие, красиви, футуристични, вдъхновяващи на имейл адрес: burgascultureguide@gmail.com.

Снимките могат да изобразяват как работите вие или други хора, които не остават вкъщи, заради спецификата на професиите си, могат да разказват за часовете, прекарани заедно със семейството у дома или пък да разкриват интересен момент, на който сте станали свидетели на път за магазина, по време на онлайн обучението или от терасата на жилището си. Целта е да се нарисува една картина на солидарност и надежда за утрешния ден.

Получените снимки ще бъдат качвани всеки ден под формата на клип в новосъздания youtube канал Burgas Culture Guide. След пандемията, от Общината и от "Държавен архив" ще подберат колекция от кадри, които да бъдат съхранени като свидетелство за периода, който наложи нови правила и подложи на изпитание нашата устойчивост.

Най-вълнуващите и оригинални кадри пък ще бъдат включени в истинска изложба на открито, която ще бъде изложена в Морската градина, когато тя отново ни приласкае с бурната си зеленина, слънчеви поляни и прохладни сенчести пейки.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега