Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В Турция обучават български студенти на антиземетръсно строителство

В Турция обучават български студенти на антиземетръсно строителство

Бъдещи архитекти ще се обучават по антиземетръсно строителство в рамките на съвместна магистърска програма на Европейския политехнически университет в Перник и Техническия университет в Истанбул, информира президентът на ЕПУ Тошко Кръстев.

Бъдещи архитекти ще се обучават  по антиземетръсно строителство в рамките на съвместна магистърска програма на Европейския политехнически университет в Перник и Техническия университет в Истанбул, информира президентът на ЕПУ Тошко Кръстев.

В Турция вече са приети 40 студенти, които ще преминат по един семестър на обучение в Истанбул и в Перник. Програмата е в рамките на съвместен договор между българския и турския университет. Изпълнението й ще започне в началото на декември.

Ръководството на ЕПУ подписа споразумение и с политехническия университет в Уорчестър – едно от най-престижните технически училища в САЩ. Предвижда се американски специалисти да съдействат за внедряването на програма по роботика в ЕПУ. Преподаватели от Уорчестър са потвърдили участието си във втората научна конференция, която Европейският политехнически университет подготвя през следващата година.

През двете години от съществуването си ЕПУ успя да подпише общо 13 международни договора с партньори от ЕС и извън него. Разкриха се два изнесени образователни центъра в Истанбул и в Призрен. Изгражда се образователен център в Дубай, водят се преговори и в Триполи. Така висшето училище успя да реализира своята мисия да бъде университет със световно значение, коментира президентът Тошко Кръстев.

Висшето училище привлича студенти от цял свят и предлага образование на световно ниво, съобразено с програмите на най-престижните университет в съответните области. Тук четат лекции водещи специалисти, а обучението е изцяло на английски език. Студентите имат възможност да се обучават по един семестър в чужбина в партньорски университети. Това е сериозен мотив и за българските младежи, които търсят качествено образование на запад, да остават в родината си и да се реализират в България, категоричен е Кръстев.

През втората учебна година в ЕПУ се обучават 380 студенти, от които 200 в България и 180 в изнесените образователни центрове в чужбина.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега