Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Варим домашна ракия само 6 месеца в годината

Варим домашна ракия само 6 месеца в годината

Собствениците на казани за ракия ще могат да работят само 6 месеца в годината - между 1-ви юли и 31-ви декември. Ако искат да варят алкохол извън този период, ще трябва да уведомяват Агенция „Митници“. Това предвиждат промените в Закона за акцизите и данъчните складове, приети от бюджетната комисия.

Собствениците на казани за ракия ще могат да работят само 6 месеца в годината - между 1-ви юли и 31-ви декември. Ако искат да варят алкохол извън този период, ще трябва да уведомяват Агенция „Митници“. Това предвиждат промените в Закона за акцизите и данъчните складове, приети от бюджетната комисия.

Автор на предложението е депутата от Патриотичния фронт - Емил Димитров, пише в-к "Труд". Народните представители от ГЕРБ подкрепиха идеята му. Според вносителите, това ще намали неосъществените приходи от акцизи заради незаконна дестилация на алкохол. Освен това, новите регламенти ще намалят и опасната продукция, ограничавайки използването на суровини с неясен произход.

Сред приетите текстове има и регламентация за размерите на обектите. За малки такива ще се смятат казани с обем на съдовете до 500 литра, вместо до 1 000, както е в момента. Т.е., по-малко ракиджии ще плащат по-нисък акциз за продукцията си. В момента налогът е 550 лева на хектолитър чист алкохол за малките обекти за дестилация, а за останалите производители е 1000 лева.

За собствениците на казани с обем на съдовете над 500 л ще се появи и друго задължение. Те вече няма просто да се регистрират в Агенция „Митници“, а ще трябва да се лицензират като данъчни складове.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега