Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Варненец на разпит, защото снимал спящи полицаи

Коментар от МВР: Селски глупак!
Варненец на разпит, защото снимал спящи полицаи

Варненецът Боян Боозов, който през юли направи снимка на спящи в патрулка полицаи, е бил разпитван във Второ РУП в града защо е снимал униформените в тази поза.

Варненецът Боян Боозов, който през юли направи снимка на спящи в патрулка полицаи, е бил разпитван във Второ РУП в града защо е снимал униформените в тази поза. "Бях във Второ РУП по друг случай, защото роми се опитваха да ме нападнат. Викнаха ме в една стая и ми казаха да напиша къде съм снимал униформените, кога и защо съм ги снимал. Не смятам, че съм направил нещо незаконно, след като съм ги заснел на обществено място", коментира Боозов цитиран от в. "Труд".

От Второ РУП потвърдиха, че Боозов е бил поканен да пише обяснения, защото те били нужни за изясняване на ситуацията в рамките на извършената проверка по снимката със спящите сужители на реда. Резултатите показали, че тримата са си взели почивка, спазвайки законовите правила. Затова и Боозов бил питан защо ги е снимал.

Животът на гражданина обаче рязко се променил след публикуването на снимките: "За месец-два ми съставиха цял куп актове. Дебнат ме пред блока. Отнесох наказания, че съм излязъл да хвърлям боклука без лична карта, че разхождам кучето си без намордник", оплака се Боозов. Полицаите имали повод да го спират и тормозят, защото е бивш затворник.

Боозов обаче не се предава и е пуснал заявление до вътрешния министър Цветан Цветанов за достъп до информация. Гражданинът пита защо е трябвало да пише обяснения и какви са правата на служителите на МВР да почиват по време на дежурства. Мъжът се интересува и дали инструкцията за патрулиране определя кой да събужда заспали по време на дежурство полицаи. Заявлението е получено във Варна преди 2 дни и вече е разпоредена проверка във Второ РУП, каза главен комисар Тодор Иванов, шеф на полицията в града. Вчера по отговора работеха петима служители.

Пред Би Ти Ви снощи говорителката на полицията във Варна Калинка Пенчева направи и първия официален коментар на МВР по случая: "Какво да кажа, той е един глупак. Един селски глупак, който се чуди какво да прави!"

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега