Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ВАС решава за новите цени на винетките до 14 юли

ВАС решава за новите цени на винетките до 14 юли

"Няма постановено решение на Върховния административен съд по делото за новия размер на винетните такси. Вчера беше проведено заседание, на което съдът счете делото за изяснено от фактическа и правна страна и го обяви за решаване в законоустановения едномесечен срок". Това коментира във Варна днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

"Няма постановено решение на Върховния административен съдпо делото за новия размер на винетните такси. Вчера беше проведено заседание,на което съдът счете делото за изяснено от фактическа и правна страна и гообяви за решаване в законоустановения едномесечен срок". Това коментира въвВарна днес министърът на регионалното развитие и благоустройството ЛилянаПавлова.

ВАС трябва да обяви решението си до 14-и юли. Дотогава постановлението остава в сила. Регионалното министерство пък отстоява позицията си, че то е прието при законосъобразна процедура, призачитане на принципите на необходимост, обоснованост, предвидимост, откритост,съгласуваност, субсидиарност, пропорционалност и стабилност.

"Спазени санормативно установените срокове и е осигурена изискващата се публичност иинформираност при изготвянето и приемането на акта от Министерския съвет. Некоректни са изнесените твърдения, че новият размер навинетните такси е незаконосъобразен. Произнасянето по този въпрос е единственои само от компетентността на ВАС, който все още не се е произнесъл", подчерта Павлова.

Тя припомни, че решението на тричленния състав, каквото и да бъде то, не е окончателно. В случай, че ВАС постанови незаконосъобразност на постановлението иотмени нормативния акт, решението ще бъде обжалвано пред петчленен състав наВАС.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега