Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Васил Михайлов с премиера на постановката "Брудершафт" в Бургас

Васил Михайлов с премиера на постановката "Брудершафт" в Бургас

Театър “199” гостува на Бургас с постановката “Брудершафт”. Ролите изпълняват мощният актьор Васил Михайлов и ослепителната Стефка Янорова. Премиерата на спектакъла ще бъде на 15-и декември, от 19 часа, на сцената на Кукления театър.

Театър “199” гостува на Бургас с постановката “Брудершафт”. Ролите изпълняват мощният актьор Васил Михайлов и ослепителната Стефка Янорова. Премиерата на спектакъла ще бъде на 15-и декември, от 19 часа, на сцената на Кукления театър.

Домът на Степан Николаич - мебели от съветската епоха, ергенски безпорядък. През прозорците се виждат железопътни релси. От близката гара долита монотонният глас на диспечер. След няколко секунди профучава влак, надува свирка, и с мощното си тракане разклаща целия квартал... Така започва пиесата „Брудершафт“.

Съвременната комедия ще ни разкрие заплетените взаимоотношения между пенсионирания железничар Степан и красивата му енигматична гостенка – София Александровна. Двамата са очарователен дует. Домът и животът на Степан Николаич са разграфени точно по разписание, а чаршафите му са откраднати от спалните вагони. Той е прям, забавен и добродушен. София Александровна е бивша учителка по литература, потайна, подозрителна и разочарована от живота.

Събрани от децата си чрез не съвсем почтени машинации, тези двама души трябва да намерят начин да общуват, а може би и път един към друг. Процесът не е лесен, затова пък е интересен, смешен и трогателен. Всичко, което се случва на сцената, е абсолютно истинско, пленително в своята неизбежност. Обичта е нещо толкова крехко, че дори публиката затаява дъх, за да не я счупи. Бившата учителка  ще въдвори ред в жилището и в живота на мъжа. Но ще успее ли той да разгадае какво се крие зад нейната поява?

Васил Михайлов е невероятен в ролята на Степан! Едва ли има друг актьор, който така буквално да е „по пантофи“ на сцената – до такава степен, че хората от залата влизаха в диалог с него, сякаш наистина са в хола му, а овациите съпътстваха повечето от сцените в пиесата.

А режисьорът-доайен Асен Шопов, с деликатно майсторство и прекрасно усещане за чаровното и нежното, разкрива най-тънките нюанси на сюжета.  „Брудершафт“ е жажда за още една глътка живот тогава, когато ти се струва, че щастието е останало някъде далече в спомените, събуждани от шума на преминаващия влак, отнасящ надеждата, още е възможна взаимност и щастие на мястото на отишлата си любов.

Ако животът ни е пътуване с влак, както твърди Степан, то „Брудершафт“ е една чудесна спирка, на която за една вечер ще повярвате в доброто.

Билети можете да намерите на касата на Операта. За повече информация и заявки: тел. 0894/898-098

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега