Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ватерполистките на "Черноморец" се завърнаха с медал и купа от Турция

Ватерполистките на "Черноморец" се завърнаха с медал и купа от Турция

"Черноморец" се изправи срещу в пъти превъзхождащите ни във финансово отношение отбори като "Галатасарай", "Ести" и "35 Sutopu" и успя да се окичи с бронза.

Ватерполистките на "Черноморец" Бургас се завърнаха с медал и купа от Турция. Момичетата ни участваха в силния турнир "Rotary International Waterpolo Cup" за втори път. В традиционната надпревара за състезателки до 17 г., "Черноморец" се изправи срещу в пъти превъзхождащите ни във финансово отношение отбори като "Галатасарай", "Ести" и "35 Sutopu" и успя да се окичи с бронза, съобщават от пресцентъра на Общината.

В първия си двубой бургаските ватерполистки се изправиха срещу елитния "Галатасарай". След дълго изтощително пътуване нашите момичета шокираха съперника, повеждайки с 3:0 в първата част. Отборът с милионен бюджет и скъпа селекция обаче беше "интубиран" с помощта на съдиите. Нашите удържаха и на полувремето се оттеглиха с гол аванс 5:4, но след почивката всичко бе решено от реферите - 8:11. Третата част "Галатасарай" спечели с 5:0, заключителният период бе в полза на "Черноморец" - 3:2, а момичетата ни съжалиха, че не са били туркините.

Останалите два мача също се изиграха под "диктовката" на домакинското съдийство. Реферите понесоха сериозни критики от българския си колега - Огнян Герасимов, който е съдия с международен ранг и солиден опит. Така местният "Ести" победи "Черноморец" с 9:6 /2:2, 2:1, 3:0, 2:3/, а "35 Sutopu" се докопа до равенството - 9:9 /3:5, 3:3, 2:1, 1:0/.

"18 Rotary International Waterpolo Cup" се проведе на басейна в Буджа в Измир. Съорганизатори на турнира бяха община Буджа и Турската федерация по водна топка.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега