Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вековен дъб в Трънско се съревновава за Европейско дърво на годината

Вековен дъб в Трънско се съревновава за Европейско дърво на годината

Онлайн гласуването започна в началото на месеца и ще продължи до 28-и февруари.

Вековеният дъб край църквата "Рождество Богородично" в трънското село Насалевци е част от финалния кръг на конкурса "Европейско дърво на годината". Дървото е защитено. То е от вида Зимен дъб/Горун и е на възраст над 600 години. Мястото се смята за свещено. Доказателство за това е и фактът, че тук е съществувала църква по времето на Втората българска държава (XII-XIV в.).

Онлайн гласуването започна в началото на месеца и ще продължи до 28-и февруари. Вековният дъб от село Насалевцище се съревновава с още 15 дървета от 12 европейски държави в международнияконкурс. Победител ще стане дървото, събрало най-много гласове.

Можете да подкрепите българския претендент в конкурса тук. За да подадете своя вот, изберете две от дърветата, участници в"Европейско дърво на годината 2017", въведете своята електронна пощаи не забравяйте да последвате връзката, която системата ще изпрати на посоченияадрес. В противен случай, гласът Ви няма да бъде отчетен, предупреждават от РИОСВ - Бургас.

Победителят ще бъде обявен на 21-ви март, на специална церемония в Брюксел. Конкурсът „Европейско дърво на годината“ за първи път бе организиран през 2011 г. като продължение на популярния конкурс „Дърво на годината“, който се провежда в Чехия вече много години.

Целта на „Европейско дърво на годината“ е да привлече вниманието върху интересни стари дървета като значимо природно и културно богатство, което трябва да ценим и опазваме. За разлика от други конкурси, за „Европейско дърво на годината“ не са важни красотата, размерът или възрастта, а историята и връзката с хората.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега