Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Велоалеята до "Крайморие" ще продължи с живописна пасарелка над хълма след "Пода"

Велоалеята до "Крайморие" ще продължи с живописна пасарелка над хълма след "Пода"

На няколко места ще има панорамни площадки, където велосипедистите да починат за няколко минути и да се насладят на гледката към морето и канала между него и Мандренското езеро.

 Велоалеята до "Крайморие" ще продължи с живописна пасарелка над хълма след "Пода". Тя ще бъде съставена от метални рампи. На няколко места ще има панорамни площадки, където велосипедистите да починат за няколко минути и да се насладят на гледката към морето и канала между него и Мандренското езеро. Този район е хабитат на стотици видове птици, тъй като Бургас с неговите влажни зони е важна спирка по пътя на тяхната миграция.

Към момента днешна дата са изградени 4 километра от велоалеята до бургаския квартал Крайморие. Отсечката стига до орнитоложкия център "Пода". Нататък автомобилният път към "Крайморие" минава през скалист и хълмист участък. Първоначално се обмисляше вариант с взривни дейности, който да позволи продължението на велоалеята да мине успоредно на автомобилния път. След разговори с представители на велосипедната общност в Бургас се роди идеята с преминаване отгоре по хълма, информират от Общината.

За да се реализира проектът в този му вид, днес кметът Димитър Николов поиска от местния парламент разрешение за изработване на подробен устройствен план - парцеларен план /ПУП - ПП/ за осигуряване на трасе на велосипедна алея от местност "Пода", преминаващо през различни имоти, за да стигне до "Крайморие". Следващата стъпка ще е изготвянето на технически проект от експертите в Общината.

Когато се изпълни това продължение, Бургас ще има велосипеден маршрут, свързващ двата му красиви квартала "Сарафово" и "Крайморие". Кметът Димитър Николов не се е отказал да работи в сътрудничество с кметовете на съседните общини Созопол и Поморие за изграждане на велоалеи между трите града.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега