Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вежди Рашидов подаде две оставки след нецензурното изказване

Вежди Рашидов подаде две оставки след нецензурното изказване

"Подавам оставка като председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ", това заяви той в съобщение, изпратено до медиите.

След нецензурното изказване в парламента Вежди Рашидов реши да подаде две оставки. Припомняме изказването на Рашидов в парламента: "Има и сега закони. К‘во чешеме езици? Всички к**ви се събудиха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна". Думите на депутата от ГЕРБ-СДС и бивш министър на културата се чуват от микрофона на председателстващата заседанието Росица Кирилова по време на почивката.

"Подавам оставка като председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ", това заяви той в съобщение, изпратено до медиите.

"Още веднъж поднасям своите извинения за изказването ми днес”, заявява още Рашидов.По-рано ГЕРБ-СДС настояха Рашидов да освободи двата поста. "Народните представители от ГЕРБ-СДС се разграничават от изказването на  Вежди Рашидов. Подобен език и разсъждения са недопустими за народен представител особено в момент като настоящия", пишат от ГЕРБ-СДС.

Веднага след като изтекоха записи в социалните мрежи, Вежди Рашидов разпространи и извинение."Извинявам се за изречените от мен думи днес по време на почивката на пленарното заседание. Давам си сметка, че използваният от мен език е недопустим, особено в настоящия дебат и момент. Още веднъж моля за извинение пред цялото българско общество и всички жертви на насилие", казва Рашидов.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега