Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри българския павилион на Венецианското биенале

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри българския павилион на Венецианското биенале

Илияна Йотова откри българския павилион на 59-ата международна художествена изложба.

„След тежката пандемия ни застига и трагедията на войната – немислима в Европа в 21-и век. Днес си задаваме въпроса дали да се затворим всеки в своя си свят или да протегнем ръце едни към други, към тези, които се нуждаят от подкрепа. Изкуството ни дава отговора със своята незаменима сила да свързва хората.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова откри българския павилион на 59-ата международна художествена изложба Венецианско биенале – една от най-старите и авторитетни платформи за изкуство. 

Десетки бяха желаещите да видят проекта „Ето къде си“ с куратор Ирина Баткова и автор Михаил Михайлов и залата се оказа тясна за интереса. Вицепрезидентът специално поздрави директора на Националната галерия Ярослава Бубнова, която е комисар на българското национално участие.

Илияна Йотова изтъкна, че всеки човек има собствен прочит на изкуството и представи своето виждане за проекта „Ето къде си“. „Заедно – с тази дума определям аз българския проект. Можем да сме заедно в едно пространство и въпреки това да сме далече, ако я няма съпричастността. Думата “заедно” не е механичен сбор, а състояние, тя е процес – тънката нишка от аз и ти до ние, до общия ни път. Повече от всякога имаме нужда да бъдем заедно, да бъдем съпричастни към най-уязвимите, към търсещите помощ и закрила от войната в Украйна”, посочи вицепрезидентът.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега