Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вигенин: Присъдата на Марешки е петно върху институцията Народно събрание

Вигенин: Присъдата на Марешки е петно върху институцията Народно събрание

БСП призова Воля да оттегли лидера си от поста зам.-председател на НС.

"Присъдата на присъдружния на ГЕРБ Марешки е поредно потвърждение за политическата кома, в която това Народно събрание е изпаднало. Тази присъда обаче е петно върху институцията Народно събрание. Тя остава и в съзнанието на гражданите, и в историята на Народното събрание". Това заяви от парламентарната трибуна червеният депутат Кристиан Вигенин. Той прочете декларация от името на парламентарната група на БСП, в която се посочват две възможни решения на кризата, свързана със съдебното решение, с което зам.-председателят на НС и лидер на ВОЛЯ бе осъден на четири години затвор за изнудване.

Социалистите настояват ПГ на „Воля“ да се възползват от предвидените в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание възможности да оттегли Веселин Марешки като заместник-председател на Народното събрание, или по своя преценка да остави стола празен, или да излъчи друг представител в ръководството на парламента.

"Когато последната инстанция се произнесе, и ако г-н Марешки бъде оправдан, може отново да заеме мястото си. Ако тази стъпка не бъде предприета от ПГ на „Воля“, предлагаме председателят на Народното събрание да защити авторитета на парламента, и чрез ПГ на ГЕРБ да бъде внесено искане за освобождаване на г-н Марешки от поста заместник-председател на Народното събрание. В този парламент вие си позволихте да отнемете представителната функция на заместник-председателя на Народното събрание Валери Жаблянов заради изразени от него мнения, което само по себе си беше политическа репресия без аналог в най-новата история на България. Ако изразено мнение, което не харесвате, е повод да бъде отстранен заместник-председателят на Народното събрание, ефективна присъда от 4 години за рекет и изнудване съвместима ли е с този пост?", посочи в словото си Вигенин.

Междувременно, депутатите от групата на "Воля" се появиха на работа с бели тениски с надписи "Аз съм Марешки" в знак на подкрепа към бизнесмена.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега