Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ВиК – проектът в „Сарафово“ трябва да завърши до април

ВиК – проектът в „Сарафово“ трябва да завърши до април

Това става ясно след отправено запитване до държавното дружество, от общинския съветник от „Възраждане“ Мариян Иванов.

Проектът за ВиК – цикъл на Бургас, който засяга кв. Сарафово, трябва да завърши през април 2024 г. Това става ясно след отправено запитване до държавното дружество, от общинския съветник от „Възраждане“ Мариян Иванов. Това включва и възстановяване на увредените настилки, посочват от ВиК, като уточняват, че при подходящи метеорологични условия, е възможно дейностите да приключат преди посочения срок. 

От оператора не се ангажират с конкретни дати за завършване на дейностите по определени в запитването улици, като „Ангел Димитров“, например. По проект е предвидено изграждане на тръбопроводи по улиците „Брацигово“; „Октомври“; „Пробуда“; „Баба Тонка“; „Септемврийска“ („Георги Казаков – Даскала“); „Ради Николов“; „Ангел Димитров“; „Кипарис“; „Комсомолска“ и „Капитанска“. 

Относно възстановяването на уличната настилка, от ВиК уточняват, че изпълнителят ДЗЗД „Свежест 2018“ има задължение да го извърши до вид „идентичен със състоянието им преди началото на изпълнение на СМР“. Задължение на Община Бургас е да удостовери това с констативен протокол. 

Общинският съветник Мариян Иванов подаде сигнал за сериозно компрометирани участъци, на които положената фракция е разнесена, конкретно по ул. „Баба Тонка“. От ВиК отговарят на питането на „Възраждане“, че е дадено указание на фирмата – изпълнител да осигури нормален режим на експлоатация, до финалното възстановяване с асфалт. 

Общинският съветник от „Възраждане“ се ангажира да следи за изпълнението на тези дейности, както и за последващото асфалтиране на улиците в квартал „Сарафово“. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега