Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Винетките запазват цената си и през 2017-а, пускат ги в продажба преди Коледа

Винетките запазват цената си и през 2017-а, пускат ги в продажба преди Коледа

Годишната винетка за леки автомобили е 97 лева, месечната – 30 лева, а седмичната - 15 лева.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството (в оставка) Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов представиха визията на винетките за 2017 година. Цените на всички видови стикери остават непроменени. Годишната винетка за леки автомобили е 97 лева, месечната – 30 лева, а седмичната - 15 лева.

С нов стикер водачите ще могат да се снабдят още преди Коледа. В дистрибуторската мрежа ще има над 2 млн. винетки, от които 860 хил. бр. ще са годишни стикери за леки автомобили. До края на януари в разпространителската мрежа ще има около 4,8 млн. винетки от различните видове и за различните категории превозни средства. До 31 декември т.г. ще има паралелна продажба на винетки за 2016 г. и 2017 г. Тазгодишните стикери пък са валидни до края на януари.

От следващата година, при закупуване на винетен стикер вече ще се попълва и регистрационният номер на моторното превозно средство, така че да не може да бъде използван от различни автомобили, коментира още Павлова. Както всяка година с цел по-висока защита и намаляване на възможността за фалшификация е променено графичното оформление. На стикерите са вградени две холограми.

Регионалното министерство предлага и нови санкции за водачите, които карат без винетка.  Превозното средство, при което е установено нарушение, ще бъде спряно от движение, докато водачът не заплати наказателната такса. По този начин ще се гарантира по-добрата събираемост на глобите и таксите от нарушителите, посочи министърът.

От началото на годината до края на ноември 2016 г. са продадени 6 411 252 винетки. Начислените приходи са 317 520 700 лв. Спрямо същия период на миналата година начислените приходи нарастват с близо 90 млн. лв., а броят на продадените стикери се увеличава с около 250 хил. бр., отчете министър Павлова.

В резултат на увеличените приходи бюджетът на Агенция „Пътна инфраструктура“ е увеличен с 80 млн. лв., посочи тя. Очаква се до края на годината продадените стикери да достигнат 7 млн. броя. Няма промяна в закупените годишни стикери. Сериозно намаление се наблюдава при продажбите на седмичните за сметка на месечните стикери. Увеличава се броят на продадените месечни винетки за тежкотоварните моторни превозни средства, съобщи още регионалният министър.

На дирекциите „Социално подпомагане“ до края на ноември т.г. са предоставени 210 903 бр. безплатни годишни винетки. Те са за 20 457 591 лв. и са за сметка на бюджета на АПИ. През миналата година до края на ноември са предоставени 189 271 бр., което е с 21 632 бр. по-малко.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега