Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вижте кои улици ще бъдат ремонтирани в Бургас тази година

Вижте кои улици ще бъдат ремонтирани в Бургас тази година

И през 2022 г. ще продължават инвестициите в осигуряване на довеждаща инфраструктура до индустриални терени със заявени инвестиционни намерения и привличане на нови инвеститори.

Улиците, които попадат в плановете на Община Бургас за ремонт през настоящата година, са обявени в проектобюджета за 2022-ра.  Приоритетни са дейностите по рехабилитация на уличната мрежа в кв. “Възраждане“,в т.ч. ремонта на улиците „Македония“ и „Кл. Охридски“, в участъка между ул. “Гладстон“ и ул. “Дебелт“.Следващите улици, които ще бъдат ремонтирани, след като ВиК подменят амортизираните водопроводии битовия канал, са:

- ул.“Васил Левски“ в участъка от ул.“Дебелт до ул.“Мария Луиза“; 
- ул.“Фердинандова“ от ул.“Уилям Гладстон“ до бул.“Мария Луиза“; 
- ул.“Пробуда“ от ул.“Дебелт“ до ул.“Уилям Гладстон“;
- ул.“Ивайло“ от ул.“Христо Фотев“ до Борисовата градинка;
- ул. „Цар Самуил“ от ул.“Дебелт“ до бул.“Мария Луиза“; 
- ул.“Любен Каравелов“ от ул.“Дебелт до ул.“Мария Луиза“;
- ул.“Брацигово“ в кв.“Сарафово“.


Снимка: Община Бургас

Община Бургас има подготвени и други проекти за изграждане и реконструкция на улици, пътни връзки и обходи, които са изпратени до всички държавни институции и за които очаква да получи европейско и държавно финансиране. Ето някои от тях:

Реконструкция на обслужваща улица и изграждане на нова велосипедна алея с елементи на техническата инфраструктура от о.т. 11 и о.т. 12, по плана на ПЗ „Север“, гр. Бургас, до о.т. 54, по плана на кв. „Лозово“, и изграждане на нова велосипедна алея от о.т. 623 и о.т. 624 до о.т. 11 и о.т. 12, по плана на ПЗ „Север“.

Изграждане на локално платно с велоалея на ул. „Крайезерна“, ПЗ „Север“.

Реконструкция на ул. „Одрин” от кръстовище „Трапезица” до ул. „Проф. Яким Якимов”, с изграждане на второ пътно платно.

Южен обход на „Меден рудник“ - пътна връзка от о.т. 209 по плана ж.к. “Меден Рудник“, гр. Бургас, до Републикански път I-9 „ГКПП Дуранкулак - Бургас - ГКПП Малко Търново“.

Втори етап на Северен обход на Бургас – западна връзка от пътен възел на път I-6 (Ветрен-Бургас) с път II-79 (Бургас-Средец), посока Южното Черноморие.

Реконструкция на съществуващи кръстовища на бул. “Захари Стоянов“ (републикански път II-79 „Елхово - Бургас“) при о.т.97 и при о.т.7 по плана на к-с „Меден рудник“.

Водоснабдяване с. Твърдица, с. Димчево.

Проект за управление на питейните и отпадъчни води в „Рудник“ и „Черно море“ - реконструкция и модернизация на приоритетни участъци от водопроводната мрежа, в едно със сградни водопроводни отклонения и изграждане на битова канализационна мрежа, в едно със сградни канализационни отклонения.

Канализация и ПСОВ гр. Българово.

КПС с тласкател и битова канализация в зона „Мадика“, Промишлена зона „Север“.

Реконструкция на ул. “Индустриална“ и ул. „Чаталджа“.

Етажен паркинг в ж.к. „Възраждане“.


Снимка: Община Бургас

През 2022 г. ще продължи подмяната на старите осветителните тела с нови енергоспестяващи, като ще стартираме от ЦГЧ, кв. “Възраждане“ и отдалечените квартали на Бургас – „Рудник“, „Черно море“, „Банево“, „Ветрен“. В резултат на тази подмяна ще се спестят до 330 000 лв. за година от сметките за електроенергия.  Припомняме, че през 2021 г. беше реализиран проект за модернизация на уличното осветление по централни градски артерии. Бяха подменени 2623 стари осветителни тела с нови енергоспестяващи. С реализацията на проекта намаляват вредните емисии – въглероден диоксид, намалена е консумацията на енергия, което ще икономиса финансов ресурс от близо 200 000 лв. годишно, а спестената консумация на енергия е 1 123 038 киловат часа годишно. 

И през 2022 г. ще продължават инвестициите в осигуряване на довеждаща инфраструктура до индустриални терени със заявени инвестиционни намерения и привличане на нови инвеститори. По-важните проекти са:

Ремонт и изграждане на улици в промишлена зона "Север"- местността „Мадика“ /териториите на север от града в посока „Ветрен“/. За тази територия Община Бургас служебно разработи План за улична регулация, което улесни провеждането на процедурите по разрешаване на строителство и съответно засили интереса на инвеститорите. През 2020 г. бяха изготвени проекти за инфраструктурата, и през 2021 г. започна изграждането й в територията, което ще продължи и през 2022 г. Това включва изграждане на локално платно на път I-6 и улици около новата болница „Сърце и мозък“, както и довеждаща инфраструктура до терени, в които се изграждат нови предприятия.

Установена е практика общински служители да подпомагат инвеститорите при подготовка на документация за сертифициране на проектите в Българската агенция за инвестиции, за да се привлече финансиране за изграждане на довеждаща инфраструктура до имотите, където ще се строят производствени и логистични бази. На територията на община Бургас се изпълняват 6 сертифицирани инвестиционни проекти клас „А“. През 2021 г. е получено финансиране за изграждане на инфраструктура за 2 проекта в местността „Мадика“ и в Северна промишлена зона.

Идната седмица предстои публично обсъждане на проектобюджета на Община Бургас. То ще се проведе на 18.03.2022 г. (петък), от 17.30 ч., в Културен дом НХК - зала на Общински съвет - Бургас, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега