Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Владимир Дуков: Целта ми е промяна на модела на управление в Царево

Владимир Дуков: Целта ми е промяна на модела на управление в Царево

„Когато влязох в политиката през 2017 година се борихме срещу модела „Кой“, сега се борим срещу феодално-крепостния модел. Един феодал си назначава кмета, съветниците и така, и кметът, и Общинският съвет - всички са му восъчни печати, с които той прокарва свои намерения. Това страшно пречи, защото се подтиска и малката инициатива, която някой реши да подеме“, допълни Дуков.

Моята цел е като на всички останали кандидати от листата на „ПП – ДБ“ за Община Царево, а именно - промяна на модела на управление. Това заяви кандидатът за общински съветник Владимир Дуков. 

По думите му, от листата с кандидати, освен че е най-голям, е може би и единственият политически обвързан, партиен член. Всички останали са млади хора, надъхани, хора, които искат да работят и наистина да променят нещо в тази община. 

„Когато влязох в политиката през 2017 година се борихме срещу модела „Кой“, сега  се борим срещу феодално-крепостния модел. Един феодал си назначава кмета, съветниците и така, и кметът, и Общинският съвет -  всички са му восъчни печати, с които той прокарва свои намерения. Това страшно пречи, защото се подтиска и малката инициатива, която някой реши да подеме“, допълни Дуков.

Доколко осъзнава тежката задача, с която се заемат, той отговаря така: „Абсолютно осъзнавам колко тежка е задачата пред нас. Затова много е важно как да подходим към хората. Мисля, че сред хората вече е назрял този момент за промяна, хората не харесват този модел. Хората сякаш им омръзна тази „шуробаджанащина” и това разделение на наши и на другите.

По въпроса как и ще успеят ли сегашните политици да се справят с апатията и отвращението на хората от политиците и политиката като цяло, Владимир Дуков има интересна теория.

„Според прогнозите, които си дават в момента, на предстоящите местни избори ще излязат около 50-55 процента. Останалите хора, повечето от които в зряла възраст отново ще откажат да дадат подкрепата си за когото и да било. Това, което искаме всички ние е тази община да се отвори за хората. Моят опит на местно ниво е, че местните хора много трудно намират достъп дотам. Всеки втори споделя, че има сериозни проблеми, отивайки в общината, за да реши своя проблем. Цел номер две - да приобщим местните хора към управлението, да упражняват контрол и да участват във вземането на решения по важни казуси“, допълва той.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега