Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Владимир Маринов: Наши банки спират парите на български търговци, работещи на руския пазар

Владимир Маринов: Наши банки спират парите на български търговци, работещи на руския пазар

Владимир Маринов обясни, че българските предприемачи тази седмица получили плащанията си от руска банка, която не е под санкциите на ЕС, парите са минали през банка кореспондент на ЕС, пристигнали са в Българска търговска банка.

Народният представител на АБВ в КП „БСП за България“ Владимир Маринов, в качеството си на член на постоянната комисия по бюджет и финанси в парламента, е получил сигнал от български търговци, работещи на руския пазар, чиито пари са били спрени, защото са руски. Така българските предприемачи не могат да получат плащанията си за извършени от тях услуги и продадени стоки по договори на фирми в Русия. 

Владимир Маринов обясни, че българските предприемачи тази седмица получили плащанията си от руска банка, която не е под санкциите на ЕС, парите са минали през банка кореспондент на ЕС, пристигнали са в Българска търговска банка. От Българска търговска банка обаче заявили на българските търговци, че те не могат да получат парите си, тъй като парите са руски. Така въпросните суми били върнати обратно в Москва.

По този случай ще бъдат информирани незабавно членовете и председателя на ресорната парламентарна комисия, заяви Маринов. Той ще поиска извънредно заседание на бюджетната комисия, което да изслуша министъра на финансите. Народният представител постави особен акцент по гореупоменатите случаи, тъй като от тях става ясно, че наши предприемачи, които работят на руския пазар, са обречени на фалит. За да стане ясно колко са такива и подобни случаи в България, Маринов ще инициира среща и с работодателските организации.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега