Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Влезе в сила новата евродиректива за пакетните туристически пътувания

Влезе в сила новата евродиректива за пакетните туристически пътувания

Тя гарантира повече права на жителите на ЕС, които осъществяват развлекателни екскурзии в рамките на Съюза.

Влезе в сила новата евродиректива за пакетните туристически пътувания. Тя гарантира повече права на жителите на ЕС, които осъществяват развлекателни екскурзии в рамките на Съюза. От Европейския потребителски център разясняват практически какво се променя за европейците.

Директивата за туристическите пакетни почивки не включва ползването на ваканционни жилища или апартаменти, които се резервират директно от туроператора, без да се включва друга услуга.

На първо място, туроператорът може да увеличи цената до 20 дни преди старта на пакетната почивка, но само в случай, че това е изрично предвидено в договора. Увеличението на цената е възможно, когато промяна в цените на горивото, данъците или валутните курсове изисква това.

От друга страна, ако посочените разходи се понижат, то туристите могат да поискат съответно намаляване на цената. Ако увеличението на цената е над 8% от общата за туристическия пакет, то Вие може да се откажете от услугата, без да дължите такса за прекратяване.

Свързаните пътувания чрез споразумения също са обект на директивата. Например: Вие резервирате полет на един уебсайт за резервации и сте препратен на друг уебсайт. На втория сайт резервирате хотел или наемате автомобил в рамките на 24 часа. При това Вашите лични данни се прехвърлят също в рамките на 24 часа.

След като сте сключили такъв договор, Вие сте защитен срещу неплатежоспособността на резервационния уебсайт, който става туроператор, както и срещу неплатежоспособността на авиокомпанията и на хотела.

Туристът има право да откаже пътуване при извънредни ситуации, без да плаща такса. За такива се смятат епидемията, изригване на вулкан или атентат, които представляват застрашаващи живота и здравето ситуации. В този случай организаторът ще Ви върне парите в рамките на 14 дни.

При отмяна на пакет поради недостатъчно участници в пътуването, туроператорът е длъжен да Ви уведоми в по-строги срокове:
- 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет, ако пътуването продължава над 6 дни
- 7 дни преди началото на туристическия пакет, ако той продължава 2-6 дни
- 48 часа преди старта на пакетната почивка, когато тя трае по-малко от 2 дни.

Ако не сте останали доволни, вече имате 2 години, за да се оплачете. Въпреки това експертите съветват възражения срещу качеството на услугите да бъдат докладвани възможно най-скоро (за предпочитане още по време на пътуването), за да може туроператорът да реагира и да премахне проблема.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега