Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Влиза в сила първата наредба за спа центровете в България

Влиза в сила първата наредба за спа центровете в България

Наредбата за условията и реда за сертифициране на балнеолечебни, спа, уелнес и таласотерапевтични центрове днес бе обнародвана в Държавен вестник.

Наредбата за условията и реда засертифициране на балнеолечебни, спа, уелнес и таласотерапевтични центрове днесбе обнародвана в Държавен вестник.  

С подзаконовия акт за първи път севъвеждат минимални задължителни законови изисквания, на които да отговарят тезиспециализирани центрове. От сега нататък право да ползват съкращението"спа" ще имат само сертифицираните по реда на наредбата обекти.Подробните изисквания към центровете са подредени в няколко групи: изграждане;оборудване и обзавеждане; обслужване; предлагани туристически услуги;квалификация и стаж на кадрите.  

С влизането в сила на наредбата ще бъдепрекъсната и порочната практика хотели с минимално оборудване сами да сеопределят като спа центрове. Това ще защити и потребителите, които вече ще санаясно какво да очакват когато плащат за дадена услуга и къде могат да яполучат. За целта ще бъде създаден и регистър на сертифицираните центрове каточаст от Националния туристически регистър, който ще бъде достъпен онлайн.  

Приемането на Наредбата бе сред основнитеприоритети на министерството и е чакана десетилетия от бранша. Страната ни е навторо място в Европа по ресурси от минерална вода и е необходима яснарегламентация, за да бъдем още по-конкурентоспособни на международниятуристически пазар. През последните години все по-голямо значение придобива и съчетаванетона спа, балнео и уелнес услугите с другите форми на туризъм – морски, зимен,планински, селски, голф и др. Това стимулира ръста на допълнителните услуги и епредпоставка за удължаване на сезоните, разкриване на нови работни места ипривличане на платежоспособни туристи. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега