Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вълна от съпричастност е на път да спаси ръцете и краката на млад мъж от ампутация

Вълна от съпричастност е на път да спаси ръцете и краката на млад мъж от ампутация

49-годишният Светлозар Дончев се бори вече четири години за живота си

Светлозар Дончев е самотен баща и сред малкото хора в България с болестта на Бюргер (Buerger's Disease). Четири години вече се бори за живота си и въпреки, че му ампутираха няколко пръста на ръцете и на краката на няколко пъти успява да спаси от ампутация целите си ръце и крака. След последната ампутацията на пръстите на лявата ръка на Светлозар лекарите в МБАЛ „Света София" вкарват в организма му химичен разтвор и резултатите от това дават лъч надежда, че чрез тази терапия състоянието на самотния баща ще може трайно да се стабилизира и да се стопира ампутацията на краката и ръцете му.

За химиотерапията са необходими 30 000 лв., с които Светлозар не разполага и затова неговите приятелите организират няколко дарителски кампании. Благодарение на огромната вълна от съпричастност и дарения са събрани 28 хил. лв. за лечението му с химиотерапия. Остава да се съберат още 2 хил. лв., за да може да се завърши успешно курса на лечение на Светлозар.

„Благодарен съм на всеки един, който в този труден за мен момент ми протегна ръка и ми помогна. Мечтая скоро отново да съм здрав, да мога да работя и сам да се грижа и да гледам двете си деца. Тогава ще върна направеното ми добро на всеки един човек, който ми е помогнал да оцелея през всички тези трудни моменти и години. Огромно благодаря на всички, които отделиха от личните си средства и ми дариха надежда за живот", казва през сълзи 49-годишният тежко болен самотен баща.

Приятелите на Светльо също изказаха благодарност към всички, които се включиха в дарителската кампания, както и на медиите, които публикуваха зов за помощ за него. Те се обърнаха за пореден път към всички хора с добри сърца и ги призоваха заедно да помогнем на тежко болния самотния баща да събере липсващите 2 хил. лв. за успешното завършване на курса на лечение.

Сметката, по която може да дарите средства на Светлозар е:
IBAN: BG26SOMB91301036661102
BIC: SOMBBGSF
Титуляр: Светлозар Николов Дончев
Revolut: @svetloehzp
Сметка в EasyPay: BG02ESPY40040022598974
Телефон за връзка за дарения за дрехи и храна е: 0877717471, 0877717406

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега