Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стоян Грозев е кандидатът за кмет на „Български Възход“ в Бургас /Видео и снимки/

Стоян Грозев е кандидатът за кмет на „Български Възход“ в Бургас /Видео и снимки/

Очаквайте подробности!

Стоян Грозев е кандидатът за кмет на „Български Възход“, обявиха на пресконференция днес от партията. Манол Тодоров представи и още няколко от кандидат-кметовете на партията за областта.  "Залагаме на доста принципни хора, които държат на думата си. Правилните хора за тези общини!", коментира той и припомни, че партия "Български Възход" се явява на изборите с подкрепата на Сдружение "Спаси Бургас".  


"Нямам претенции, че съм най-подготвеният човек за тази кандидатура. Най-вероятно моят опит като администратор и обществената работа, която извършвам, са надделяли за избора на моята номинация в решението на Изпълнителния съвет. Приемам я с голяма отговорност и знам, че ще бъде доста трудно, тъй като в Бургас се очертават доста силни кандидати да се борят за най-отговорната длъжност в общината. Гарантирам, че досега моята работа винаги се е ръководила от добруването на хората и е била в техен интерес, така ще бъде и за в бъдеще. За мен важното е идеите да работят за хората", коментира Грозев. 


Сред основните приоритети Грозев посочи въвеждането на избираеми районни кметове в Община Бургас. "Знаете, че това ми е кауза от няколко години. Още преди да бъда избран за общински съветник. Община Бургас отговаря на всички условия за въвеждане на районни кметове и това зависи единствено и само от кмета. Не е направено, защото имаме претенции за демокрация и че народът е най-важен, но реално децентрализацията в нашата община не се случва", коментира кандидатът за кмет на "Български Възход".

Другият приоритет на Грозев е въвеждане на по-ниски допустими стойности на прагове за нивата за замърсяване на атмосферния въздух. По думите му законът го позволява и това също е прерогатив на кмета. "Може чрез санкция на общински съвет да се даде предложение на Министерски съвет за намаляне в райони на общината, където има концентрация на по-голямо замърсяване. Знаете, че община Бургас не се слави с най-чистия въздух, така че ще работим в тази посока и няма да се откажем", допълни той.


Третият приоритет, който посочи Грозев, е намаляване на административната тежест към хората и към бизнеса. "Дори като общински съветници, към нас се обръщаха множество граждани с различни казуси, които се жалваха за спънки в администрацията при определени действия, които трябва да извършат относно документация и всичко останало. Имайте предвид, че това е голям проблем, за който се говори години наред, не е решен. За мен, администрацията на Общината трябва да създава максимално улеснени и добри условия за бизнеса, за да може да привличаме инвестиции. Не трябва обаче да създава нелоялни конкуренция относно частния бизнес, което се забелязва и към този момент".

На въпрос в кои общини очакват голям успех, Грозев коментира, че сериозен пробив се очаква и в община Руен. "Работим във всяка една община в област Бургас и със сигурност в 90% от тях ще имаме участие - дали било в местна коалиция или самостоятелно явяване, но имаме пълно доверие на хората, които ще ни представляват. Знаем, че те ще покажат един много добър резултат и ще имаме представители в местната власт в тези общини", допълни той.



Информация за всички кандидат-кметове по общини:

Стоян Грозев – кандидат за кмет на Община Бургас

Mагистър публична администрация, общински съветник мандат 2019-2023. Притежава сериозен професионален опит в сферата на туризма, жилищното и промишлено строителство в страната и извън нея. Поддържа външнотърговски отношения с фирми от: КНР, Република Узбекистан, Руска Федерация, Република Казахстан.Опит в сферата на газопреносни мрежи, ВЕИ – биогазови инсталации, газифициране на биомаса и когенерация. Консултант по различни проекти в сферата на туризма и промишленото строителство.


Ангелина Мерджанова – кандидат за кмет на Община Поморие

Aктивен гражданин, защитаващ обществено значими каузи, свързани с опазването на природните забележителности, и културно- историческото наследство на община Поморие, с подобряването на градската среда и условията за развитие на културен и поклоннически туризъм, както и организатор на множество културни и благотворителни събития.Председател на Сдружение с нестопанска цел" Граждани за Поморие" , а също и председател на структурата на ПП " Български възход" за Община Паморие.


Йосиф Спиридонов – кандидат за кмет на Община Созопол

Притежава сериозен професионален опит в частния бизнес в сферата на туризма, строителството, транспорта, озеленяване и ландшафт.През 2015 г.номиниран от Корейското правителство за Почетен Консул на Р.Корея в гр.Бургас с регион на действие Бургаска, Сливенска и Старозагорска области. По негова идея и инициатива е сключването на договор за побратимяване на Бургас с града на ”Хюндай“-Улсан. Организира най различни Корейски събития в Бургас, Созопол, Поморие и други черноморски градове. Роботи активно за привличане на Корейски инвестиции в окръга.Председател на Фондация „Свети Кирик и Созопол“, Фондация „Созопол-любов и съдба“, НПО „Култура, медия и комуникация“.


Ваня Андонова – кандидат за кмет на Община Приморско

Магистър по икономика и мениджмънт на туризма. Общински съветник в Общински съвет Приморско, мандат 2019-2023г. Член на ПК Образование, култура, спорт, вероизповедание, здравеопазване и социална политика. Член на ПК по туризъм, търговия, рекламна дейност.От 2018г. се занимава с активно с обществена дейност в сферата на туризма и социалните политики в община Приморско. Създател на Наредба за отпускане на стипендии на студенти от община Приморско. Член на УС на „Асоциация за климатолечение и здравен туризъм“ Бургас. С дългогодишен опит в сферата на търговията, производството и хотелиерство.


Гошо Атанасов – кандидат за кмет на Община Средец

Инж. Гошо Иванов Атанасов е завършил Технически университет Варна степен магистър специалност Електроенергетика. Работи като електро проектант в „ЕВН“ с 30 годишен стаж в Енергетиката. Член на "Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране" /КИИП/. Общински съветник в Общински Съвет Средец мандат 2015-2019 година. 

Публикувахте от PoligrafF.net в Четвъртък, 17 август 2023 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега