Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съветници искат публични регистри на изпълнителите на поръчки и общинските имоти

Съветници искат публични регистри на изпълнителите на поръчки и общинските имоти

По този начин ще се осигури необходимата прозрачност на разходването на публичните средства, убедени са от ДБГ.

Общинските съветници от Движение България на гражданите предлагат въвеждане на три публични регистъра за прозрачно разходване на средствата в Бургас. За осъществяването им съветниците ще се консултират с Общината.

Предложенията са три: 
- Регистър за некоректни фирми, участващи в обществени поръчки на Община Бургас и общинските поръчки. В него ще влизат всички онези изпълнители, към които има забележки, които не спазват сроковете си и/или гаранционните си задължения, които използват нискокачествени материали и т.н.

- Регистър на наименованията на компаниите, изпълнявали и изпълняващи обществени поръчки и концесии. Така ще бъде ясно дали се открояват некоректни тенденции.

- Регистър на всички общински имоти, съдържащ информация за статута на имота, има ли или не наемател, какви са състоянието и стойността му.

"Искаме и вярваме, че Община Бургас е прозрачна община, за каквато се афишира. Това е следващата стъпка в прозрачността на управлението на публичните средства в Община Бургас", категоричен бе съветникът Стоян Грозев. 


По отношение на „Образование, спорт и младежки дейности“, след предложение на Манол Тодоров, бяха заделени средства за изграждането на площадки по безопасност на движението във всички 33 училища в Бургас, в които учат деца от 1 и 2 клас, както и организирането на „ученически спортен календар“ за деца от 1 до 4 клас.

„Влязох в листата на ДБГ от гражданската квота и съм твърдо убеден, че мои работодатели са бургазлии. В този смисъл трябва да се отчитам пред тях, но не след три години, а сега. Бургазлии трябва да знаят какво правим през всички тези месеци и години. Не е редно да се срещаме и обобщаваме само по време на кампания, това трябва да се случва регулярно. Само до март месец, преди да ни връхлети COVID-19, успях да осъществя две от моите цели – изграждането на площадки по БДП, което вече тече, както и организирането на ученическите игри, които ще се проведат тази есен поради извънредната обстановка в момента”, поясни Манол Тодоров.

Той акцентира и върху казуса с базата на Спортното училище, който цикли години наред. Тодоров припомни, че в началото на годината в тази връзка са изпратили писмо на министър Кралев, но отговор така и не бил получен. Общинският съветник заяви намерението на групата да организират лична среща в Министерството на младежта и спорта в кратки срокове.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега