Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Комитова, Български възход: Ако се направи правителство, ние ще го подкрепяме, защото сме в 5 кризи

Комитова, Български възход: Ако се направи правителство, ние ще го подкрепяме, защото сме в 5 кризи

По думите ѝ, ако един въпрос касае българские граждани и бизнеса, за тях той става национален интерес.

Ако се направи правителство, ние ще го подкрепяме, защото сме в 5 кризи. Това за нас е държавническа позиция. Това заяви на пресконференция в Бургас водачът на листата на партия "Български възход" арх. Виолета Комитова. "Ние искаме да бъдем държавници, а не политици. За нас политиците обещават някакви краткосрочни неща, половината са лъжи. Ние не даваме обещания, искаме наистина да се борим за дългосрочните проблеми на обществото. Един такъв дългосрочен проблем е демографският, който няма как да се реши от днес за утре. Ако искахме бързи политически победи, нямаше да залагаме на този приоритет.", сподели Комитова. 


По думите ѝ, ако един въпрос касае българские граждани и бизнеса, за тях той става национален интерес. "Ще вляза в съюз с всяка политическа сила, която ме подкрепи да защитим някой национален интерес. Пример, да премахнем всички поръчки „инхаус“, които водят до назначаване на капиталисти. В лъжи и измами, няма да вляза - нито аз, нито  партия „Български възход“. Смятаме да работим за съставяне на правителство без значение какви ще са резултатите от тези избори, защото считаме, че ние и държавническото отношение изисква България да има правителство в момент, когато се намираме в 4-5 кризи едновременно. Инфлация, цените на тока, проблемът с газа и горивата, политическа криза и война. Считаме, че нашата държава е по-добре да има някакво правителство, отколкото да стои в безтегловност от избори на избори. Партия „Български възход“ ще рабори за съставяне на правителство и за защита на всички интереси на българските граждани и бизнеса. За нас това са национални интереси", сподели Комитова.

Пред журналисти тя коментира, че обикаляйки цялата Бургаска област, са се натъкнали на много проблеми, които от години не са решени. "Едни партии, които са били дълго време на власт, отново обещават как ще ги решат. Когато един човек е имал много време във властта – има е финансови възможности  и властови ресурси, то е трябвало да се реши проблемът. Типичен пример за Бургас е зала „Арена“. Тази зала е почната преди около 10 години, с бюджет от 38 млн. лева, след това към тях са добавени още 19 млн. лева... Годините минават, парите са похарчени и трябват още милиони, за да се пусне залата в експоатация. И някой сега да обещава, че ще я завърши – той е имал достатъчно време да се справи с тази задача.„Промяната“ били разкрили злоупотребите по магистрала „Хемус“. Много се извинявам, но аз като служебен министър разкрих тези неща и имах смелостта да ги кажа на цялото общество. Често се сблъсквах с много хора, които са ги знаели, но са нямали смелостта да ги разкрият, а други са ги научили от мен и са ги използвали в предизборната си кампания. В друг вестник на партия „ГЕРБ“, там се обещава, че ще преодолява високите цени на тока, които обаче ние в служебното правителство започнахме да преодоляваме миналата година от 1 юли. Токът в България започна да поскъпва, благодарение на това, че на 1 юли 2020 година, г-жа Теменужка Петкова, ни превърза към международната борса на ток и една година по-късно, 1 юли 2021 година, този ток рязко се покачи нагоре, поради глобални промени, и ние всички българи започнахме да изпитваме остро тези цени на тока. Тогава служебното правителство, постави практиката да даваме пари на бизнеса, за да компенсираме скъпия ток. Сега пак някой си го е приватизирал за предизборната програма. Сега ГЕРБ ще осигурява държавна подкрепа за високите цени за лечебни заведения и образователни институции... Ние го почнахме това от миналата година. Тези предизборни лъжи на нашите опоненти ги намирам за недостойни.", коментира още водачът на бургаската листа.  


За няколко готови проекти в Плана за възстановяване са нужни дребни корекции, сподели още Комитова. „Има отпуснати средства за санирането на сгради. Нужно е да се промени текст в Закона за етажната собственост. Аз съм го подготвила още като служебен министър, но за 7 месеца управление на „Промяната” този законопроект отлежава на бюрото на редовния министър. Има и средства за ВиК – в България в 21 век все още има населени места, които нямат канализация. Промените в Закона за ВиК съм ги изготвила и предала в МРРБ и също отлежават на нечие бюро”, каза тя.

По думите ѝ от партия "Български възход" не са като другите политици, които с години обещават и лъжат. "Направихме кампания от позитивни послания, без поставяне на червени линии, без граници, без нападки и най-важното – без лъжи и  обещания. Ние не сме като другите политици, наслушали сме се през годините на обещания и лъжи. Листата в Бургас се състои само от хора, които са от района. Хора, които познават проблемите на града", каза още тя.

Бургаските кандидат-депутати от „Български възход“ са на мнение, че войната в Украйна трябва да приключи час по-скоро по дипломатичен начин. „Няма значение няма кой ще победи във войната – дали Украйна, дали Русия. Виждам края на войната. Виждам следното много загубени животи - мъже, жени, деца, разрушена инфраструктура. Виждам Украйна 30 години да се възстановява от този ужас. Виждам Русия, която изпада в рецесия. Виждам и Европа, която също е в рецесия и 10 години няма да излезе от нея. Смятам, че тази война трябва час по-скоро трябва да се прекрати с всички възможни дипломатически средства. ЕС се разпада на парчета и може би точно това е целта на войната – да се разпадне ЕС, за да не пречи на разни империи от други континенти", коментира Комитова. 

За разделение в обществото последните месеци у нас - за и против Русия, или за и против Украйна, говори вторият в листата Стоян Грозев. По думите му това е много вредно и опасно. "Аз съм за мира. Обществото трябва да се обединява за мира, а не да е против или с една от страните в конфликта. Нужна е дипломация, а едва преди два дни тази дума от устата на Кирил Петков аз чух да излиза, едва сега по време на предизборната кампания”, каза той. 


От "Български възход" призоваха хората да излязат и да гласуват на 2 октомври, защото ако не го направят от това ще спечелят само партиите на статуквото. 

Политическа реклама*
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега