Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вместо с почти 11%, парното в Бургас поскъпва с 0,4 на сто

Вместо с почти 11%, парното в Бургас поскъпва с 0,4 на сто

Причината е свързана с намалената ДДС ставка на 9%.

Реалното увеличение на цената на парното и топлата вода в Бургас от 1 юли ще е с 0,4%,  вместо предвидените почти 11 на сто. Причината е свързана с намалената  ДДС ставка на 9%, предава БНР-Бургас

Местната Топлофикация в момента трупа резерв от биомаса, в случай на ограничени доставки на природен газ наесен.Решението на държавния регулатор бе за повишение от 10,5 на сто, но заради намаленото ДДС, реално потребителите в Бургас ще плащат с едва 35 стотинки повече за мегават час. Това е под 1% от досегашната цена, поясни изп. директор на местната Топлофикация инж. Христин Илиев.

„Ако досега абонатите са плащали 100 лв, сега ще плащат няма и 101 лева, реално увеличението е по-малко от 1%. “Алтернативата при ограничение на доставките на природен газ наесен е използването на биомаса. Затова сега се трупа резерв. Два от горивните котли работят на биомаса и от сега гледаме да направим някакъв резерв за новия отоплителен сезон. Купуваме предварително биомаса, така че ще започнем с едно количество, с което да не се притесняваме“, коментира още той.

Природният газ основно се използва за производство на електроенергия, с която се компенсират по-високите цени на енергоносителите.  
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега