Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Внесоха 4000 подписа за помилване на Десислава Иванчева

Внесоха 4000 подписа за помилване на Десислава Иванчева

От Изправи се.БГ са се ангажирали да отстояват за смекчаване наказанието на Иванчева, която е при строг режим в сливенския затвор.

Адвокатите на Десислава Иванчева и Биляна Петрова заедно с представители на гражданските организации Изправи се.БГ и Зелен Младост внесоха искания за помилване на Десислава Иванчева и Биляна Петрова от президента на България. Исканията бяха придружени от близо 4000 подписа на граждани, събрани за последните 4 дни след обявяването на присъдата по делото им.

При внасянето на исканията лидерът на Изправи се.БГ Мая Манолова заяви: „През тези повече от две години в ареста и под домашен арест и двете бяха подложени на публично унижение за назидание на всеки, който би се осмелил да се противопостави на мафията в София. Целите на превенцията са постигнати. Оттук нататък ще се прекрачи предел, при който наказанието е изглежда като изтезание.“

Сред аргументите на гражданската платформа за помилване са и личностите на Десислава и Биляна. Иванчева има малко дете, което скоро ще направи една година и има нужда от майка си, а бабата е достатъчно възрастна, така че не може да компенсира майчините грижи. Друг мотив е, че самата Десислава Иванчева има сериозно заболяване. А Биляна Петрова също има болен родител, който има нужда от грижа.

Манолова допълни, че и двете вече са поели отговорност  - „унизени, оковани, при лоши условия в арестите“. Тя припомни, че като омбудсман е показвала условията в арестите, включително снимки от следствения арест в София.

Отделно от това Изправи се.БГ са се ангажирали да отстояват за смекчаване наказанието на Иванчева, която е при строг режим в сливенския затвор. От гражданската платформа вече са намерили и работодатели, които са готови да ги вземат на работа в Сливен, когато това стане възможно.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега