Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Президентът проведе консултации с представители на парламентарната група на „БСП за България“

Президентът проведе консултации с представители на парламентарната група на „БСП за България“

Корнелия Нинова заяви, че времето за консултации не се използва за разговори между първите две партии, а за взаимни обвинения в корупция.

Продължават консултациите за съставяне на правителство. Президентът Румен Радев разговаря днес с представители на „БСП за България”. 

От БСП изразиха надежда, че може да има правителство, но реалните преговори ще започнат след връчване на първия мандат. Според левицата времето, което е било дадено от президента на партиите за преговори, е загубено. Държавният глава припомни, че Конституцията не обвързва президента със срокове за провеждане на консултации. Той коментира, че ако мандатите се връчат бързо и парламентът не излъчи кабинет, то следва той да бъде разпуснат в края на ноември, което означава избори в началото на следващата година. 

„Пред този парламент стоят много неотложни задачи, най-важната от тях е съставяне на редовно правителство, което да поеме отговорност. БСП е партия с дългогодишни традиции и опит и в парламентаризма, и в управлението на страната. Те могат да бъдат полезни в тази сложна ситуация”, каза Радев. 

"За нас има три важни задачи в този парламент. Първо - приемане на бюджет, който да има социална насочености да гарантираме на хората повишаване на доходите, а на икономиката - стабилност. Второ е приемане на законите по ПВУ и трето - надяваме се успешни разговори за съставяне на правителство и работа на парламента. Смятаме, че за съжаление, времето, което ни дадохте на парламентарно представените партии, е загубено. Няма резултат от преговорите, ако изобщо се водят такива, за съставяне на правителство", от своя страна каза Корнелия Нинова. 

"За съжаление времето, което ни дадохте, поне досега, е загубено. Сериозни разговори за кабинет не се водят, първата политическа сила демонстрира непоследователност в посланията си", отбеляза лидерът на БСП. Тя също така коментира, че времето за консултации не се използва за разговори между първите две партии, а за взаимни обвинения в корупция. 

"Смятаме, че реални разговори и срещи за съставяне на кабинет ще започна след връчването на първия мандат, така че според нас колкото по-бързо се случи, толкова по-бързо ще започнат и разговорите", допълни тя.

„Ние първи мандат на ГЕРБ няма да подкрепим. Тази позиция няма да се промени, аргументирана е. Вторият мандат на ПП, ако ни поканят на разговори, ще участваме. С тях постигнахме добри неща в правителството. Удовлетворени сме от социалната им политика, защото тя е и наш приоритет. Да, в последните дни имаме и различия, но това е нормално. Но ще участваме в разговори с тях”, каза още Нинова.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега