Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Водещ съдов хирург започва прегледи в университетска болница „Дева Мария“ в Бургас

Водещ съдов хирург започва прегледи в университетска болница „Дева Мария“ в Бургас

Първите дати за консултация при д-р Николай Вълчев са 3 и 4 март

Месец март ще бъде ключов за съдовата хирургия в Бургас и за хората със съдови проблеми от региона. От началото на следващия месец в университетска болница „Дева Мария“ регулярни гостувания започва да прави един от най-обещаващите специалисти по съдова хирургия в България в последните години- д-р Николай Вълчев от „Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда“ в София.

Д-р Николай Вълчев е завършил медицина към Медицински университет- София, а по-късно печели конкурс за специализация по съдова хирургия към Клиника по Съдова хирургия на Токуда болница София. Работи активно в областта на диагностиката и съвременните методи  за оперативното лечение на венозни съдови заболявания както и в сферата на ендоваскуларното и хибридно лечение при пациенти с артериална съдова патология. Автор и съавтор е на научни публикации в български и международни списания. Преминал е през множество специализирации в България и чужбина.Известен е и с откриването и прилагането на нов метод за механо-химична аблация при лечението на разширени вени. 

„Установих, че е по-безопасно за пациента използването на дезиле (куха тръбичка), през което преминава уредът за аблация, като към дезилето монтираме спринцовка в режим на аспирация. Така излишната част от лекарството, което се вкарва в болната вена, може да се извлече обратно и  няма опасност химично вещество да попадне извън нея.“ обяснява д-р Вълчев. 


Механохимичната аблация е сравнително нов метод за лечение на разширени вени, който е напълно безболезнен, възстановяването е в рамките на два дни, а резултатите са видими веднага след операцията.Въпреки че повечето хора свързват съдовата хирургия с оперативно лечение, д-р Вълчев апелира пациентите да не свързват консултацията със съдов специалист задължително с операция и това да ги спира да я направят. Така болните забавят своите прегледи и консултират състоянието си чак след сериозното му влошаване. 

„Все още в има пациенти, които идват в последния стадий на заболяването- с венозна рана на крака. Вярвам, че ще дойде време такива неща да показваме на студентите си само с обучителна цел, а не да ги виждаме в кабинетите. За да стигнем до там, обаче, трябва да приемем здравето си като сериозен и дългосрочен ангажимент и да спрем да неглижираме здравословното си състояние.

Вече можете да запазите час за преглед при д-р Николай Вълчев на тел. 056 89 62 62 или онлайн на www.devamaria.com. Часовете са ограничени!
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега