Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Военен е осъден на 6 години за присвояване на над 91 хил. лева

Военен е осъден на 6 години за присвояване на над 91 хил. лева

Бивш директор на закритата агенция към МО "Социални дейности" във Варна е осъден от военния съд в Сливен на 6 години затвор заради присвояване на 91 617 лв., съобщиха от прокуратурата.

Бивш директор на закритата агенция към МО "Социални дейности" във Варна е осъден от военния съд в Сливен на 6 години затвор заради присвояване на 91 617 лв., съобщиха от прокуратурата.

Заедно с Димитър Илиев, 5 години затвор е получил и Милен Ангелов, който е цивилен. Според прокуратурата двамата са извършили и документни престъпления, за да присвоят парите. Двамата отчитали строителни дейности, които реално не са извършвани. След това Илиев нареждал преводите на сумите.

"В периода началото на месец април 2008 г. до 28.04.2009 г. Илиев и Ангелов в съизвършителство и след предварителен сговор, съставяйки и използвайки множество неистински документи и такива с невярно съдържание са присвоили 91 617 лв., собственост на министерство на отбраната. Присвоената сума представлява част от задълженията на териториална дирекция - Варна по сключени договори за обществени поръчки. Използваните документи отразявали отчетени, но в действителност неизпълнени строително монтажни работи и други дейности. Илиев разпореждал превеждането на паричните средства по сметки на юридически лица, изпълнители по обществени поръчки, а Ангелов, който бил упълномощен да се разпорежда с банковите сметки на тези фирми, теглил паричните средства, преведени от министерство на отбраната", пише в съобщението на прокуратурата.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване. Срещу двамата са внесени още четири обвинителни акта за злоупотреби за над 1 млн. лв.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега