Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Войната в Украйна, ден 16: Руските сили напредват към Киев

Войната в Украйна, ден 16: Руските сили напредват към Киев

Сателитни снимки на руски конвой близо до Киев показват, че силите на Русия се преразпределят в близките райони, което потенциално сигнализира за подновяване на натиска към украинската столица.

Руските сили се приближават към Киев, заяви висш представител на Пентагона, цитиран от световните медии. Международният комитет на Червения кръст предупреждава, че запасите от храна и вода в обсадения Мариупол са опасно намалели.За атака на към административните центрове на Донецк и Луганск, също съобщават украинските медии. Съобщава се, че Чернигов вече е напълно обкръжен.

Сателитни снимки на руски конвой близо до Киев показват, че силите на Русия се преразпределят в близките райони, което потенциално сигнализира за подновяване на натиска към украинската столица.  На снимките се вижда, че танковете и другата техника от някои части на конвоя се е разпръснала предимно в горските пояси край селата Лубянка и Озера в Бородянския район на Киевска област. 

Във видеообръщение украинският президент Зеленски съобщи, че украинските власти са успели да евакуират почти 40 хиляди души през вчерашния ден от редица градове на страната. По думите му успешно са били доставени и хуманитарни помощи - стотици тонове продукти и медикаменти. Зеленски също така определи появилите се в руски медии съобщения за разработка на оръжия за масово поразяване в Украйна като фалшиви новини.

„Обвиняват нас, че уж разработваме биологично оръжие и готвим химическа атака, това ме тревожи, тъй като ние многократно сме се убеждавали – ако искаш да знаеш какви са плановете на Русия, виж в какво тя обвинява другите“.

Очаква се Съветът за сигурност на ООН да проведе извънредно заседание днес по искане на Русия, за да обсъди твърдението на Москва, че САЩ финансират разработването на биологични оръжия в Украйна. Според западните страни Русия е изфабрикувала тези обвинения, за да оправдае собствената си бъдеща употреба на биологични и химически оръжия в Украйна. По-рано генералният секретар на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси заяви, че Москва и Киев са готови да работят с организацията, за да гарантират ядрената сигурност. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега