Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Волейболните национали с първа победа в Лигата на нациите

Волейболните национали с първа победа в Лигата на нациите

Следващият ни двубой е срещу Полша. Мачът е в петък, 9 юни, от 10:10 ч. българско време.

Волейболистите от националния отбор на България записаха важна победа над Словения с 3:0 (26:24, 25:23, 25:17) във втория си мач от Група 2 на Лигата на нациите в Нагоя (Япония).След драматичната загуба на старта срещу Китай в пет гейма (2:3), "трикольорите" имаха ден почивка. Видимо аклиматизацията им се бе подобрила и срещу опитните словенци показаха друго лице, макар и часът на срещата да бе твърде ранен (6:00 ч. наше време). 

България успя да надделее над Словения с 3:0 след оспорвани първи два гейма с 2 точки разлика, а в третия бе с категорично надмощие в края. В сравнение с мача срещу китайците, значително бе подобрена играта и в атака, и в защита. 

Селекционерът Пламен Константинов даде почивка на някои играчи срещу Словения, а в стартовия състав този път започна капитанът Георги Сеганов. Останалите титуляри бяха центровете Николай Колев, Алекс Грозданов и Димитър Димтров, Мартин Атанасов и Алекс Николов като посрещачи, както и либерото Мартин Божилов. 

Срещата започна оспорвано и първите две части бяха буквално точка за точка, без да може един от двата тима да се откъсне при по-голям аванс. Имаше няколко спорни моменти и оспорвания с видео повторение и от двата лагера.  

Втората част бе идентична на първата, но българските национали направиха много по-малко грешки.

Третият гейм също бе равностоен в първите си минути и дори с лек превес за словенците. Българската блокада заработи отлично и първият обрат дойде при 11-10 в наша полза. Постепенно родните национали натрупаха разлика, която стана бързо 7 точки (24-16). 

България завърши с актив от 42 срещу 39 на съперника в атака, 7 блокади, 4 аса и 19 грешки. 

Александър Николов отново бе най-резултатен, като този път не само за България, но и като играч в срещата. Младата ни звезда приключи с 16 точки, като всичките бяха в атака. Той нямаше грешка в нападение и ефективността му бе 70 процента. Мартин Атанасов добави 13 точки, а Алекс Грозданов имаше силно включва с 9 точки, като 4 от тях на блокада. 

Следващият ни двубой е срещу Полша. Мачът е в петък, 9 юни, от 10:10 ч. българско време.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега