Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Върнаха парите на пострадали от измами възрастни хора в столицата

Върнаха парите на пострадали от измами възрастни хора в столицата

Старши комисар Хаджиев сподели, че случаят с нагло обрания възрастен мъж е извадил криминалистите "извън кожата", защото престъплението е извършено с изключителна арогантност.

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, в присъствието на административния ръководител на СРП Невена Зартова и директора на СДВР старши комисар Георги Хаджиев, днес пред сградата на СДВР бяха възстановени паричните средства на възрастни хора, станали жертви на измама през изминалите дни в столицата. Жертви на обвиняемия са двама пенсионери - на 89 и 83 години.

На 09.12.2020 г. около 12,00 ч. 89-годишният И. Д. взел пенсията си от пощенски клон на ул. „Гео Милев" в гр. София. Докато се движел по тротоара на улицата до него спрял лек автомобил. Водачът на автомобила – обвиняемият А. М., повикал възрастния мъж и се представил за „главния касиер на пощата". Обвиняемият обяснил на И. Д., че е възможно касиерката в пощенския клон да му е дала с 50 лева по-малко от пенсията и поискал да преброят получената сума. И. Д. дал на обвиняемия да преброи парите от пенсията. След като ги преброил, А. М. подал част от тях на И. Д., а останалите пари прибрал за себе си и потеглил с автомобила си. И. Д. усетил, че парите са по-малко, преброил ги и установил, че сумата, която обвиняемият му е върнал е 300 лева. По този начин обвиняемият А. М. причинил на И. Д. имотна вреда в размер на 400 лева. След случилото се пострадалият подал сигнал за престъплението в 01 РУ-СДВР.

По същия начин е бил измамен и 83-годишният В. П. На същата дата между 10,30 ч. и 11,00 ч. В. П. взел пенсията си от пощенския клон на ул. „Гео Милев" в гр. София. Докато вървял по ул. „Слатинска", В. П. видял спрял до тротоара по улицата лек автомобил, в близост до който стоял А. М. Обвиняемият спрял В. П., представил се за „касиер от пощата" и казал на възрастния мъж, че трябва да му даде още 50 лева. След това А. М. дал 50 лева на В. П., който започнал да брои парите си. Тогава А. М. поискал да се увери, че сумата е точно и възрастният мъж му подал парите. Обвиняемият бързо ги преброил. После дал парите обратно на 83-годишния В.П., качил се в автомобила си и потеглил. Когато възрастният човек преброил парите от пенсията си, установил, че липсва сума в размер на 300 лева. На следващия ден, 10.12.2020 г., В. П. подал сигнал за случая в 01 РУ-СДВР.

Средствата на двамата пострадали са възстановени - на И. Д. е върната отнетата от него сума в размер на 400 лева, а на В. П. - отнетата от него сума в размер на 300 лева. Обвиняемият А. М. е с повдигнати обвинения и за двете деяния. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор при СРП.

Старши комисар Хаджиев сподели, че случаят с нагло обрания възрастен мъж е извадил криминалистите  "извън кожата", защото  престъплението е извършено с изключителна арогантност.  Благодарение на усилията на колегите успяхме бързо да установим извършителя на престъплението, който  е с осем осъдителни присъди.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега