Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Върнаха за ново разглеждане решенията от последното заседание на Общинския съвет

Върнаха за ново разглеждане решенията от последното заседание на Общинския съвет

Основание за това е, че в условията на онлайн заседание не е било спазено изискването за пряко и виртуално участие чрез видеоконференция за едновременно предаване и приемане на образ и звук между общинските съветници

Областна администрация върна за ново разглеждане решенията, гласувани по т.1 до т.16 от дневния ред на последното заседание на Общински съвет Бургас, проведено на 25.01.2022 г. Основание за това е, че в условията на онлайн заседание не е било спазено изискването за пряко и виртуално участие чрез видеоконференция за едновременно предаване и приемане на образ и звук между общинските съветници, намиращи се на различни места, гарантиращи участието, идентифицирането и начина на гласуване на всеки общински съветник.

Липсата на директна видеовръзка представлява нарушение на законовата норма, на правилата, утвърдени от общинския съвет, гарантиращи прякото участие на общинските съветници в заседанията на колективния орган, както и на решението на Председателския съвет на ОбС Бургас за определяне формата на провеждане на заседанието.Върнатите за ново обсъждане актове не влизат в сила и следва да бъдат разгледани от общински съвет Бургас в 14-дневен срок от получаването на настоящата заповед, съгл. чл.45, ал.7 от ЗМСМА, за което следва да бъде уведомен областния управител незабавно.

Припомняме, че заповедта е в следствие постъпили в Областна администрация Бургас жалби от бургаски общински съветници и в рамките на контрола по законосъобразност на актовете на общинските съвети, осъществяван от областния управител.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега