Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Всяко семейство в "Меден рудник" дава по 1 лев за дострояването на храма

Всяко семейство в "Меден рудник" дава по 1 лев за дострояването на храма

Тържествено ще забият камбаните на новостроящия се църковен храм «Св. Николай Чудотворец» в четвъртък, 24 май.

Тържествено ще забият камбаните на новостроящия се църковен храм «Св. Николай Чудотворец» в четвъртък, 24 май. С църковните камбани и благословението на сливенския митрополит Иоаникий ще започне отслужването на молебен пред мирото на светеца.

Същият ден, в който празнуваме българската просвета и култура, мирото ще бъде пренесено тържествено в храма на името на светеца Николай Чудотворец. Реликвата бе съхранявана в храм «Св. св. Кирил и Методий» след дарението на премиера Бойко Борисов, който я донесе от италианския град Бари. За чудодейната сила на мирото ще припомним, като споменем молебена, отправен след бедствията от бургаски свещеници към покровителя на моретата, реките, моряците и рибарите.

Сега молебенът ще бъде за набиране за средства на Възнесение Господне и ще се отслужва всеки четвъртък от 18:00 до 20:00 часа. Апел ще бъде отправен към жителите на к/с Меден рудник от църковното настоятелство да направят дарение за завършване на светата обител. По думите на отец Емилиан, ако всяко семейство от най-големия бургаски жилищен комплекс дарява по 1 лв. на месец до края на годината ще успеят да се съберат достатъчно финанси за дострояването му.

Даренията ще се приемат след молебена в специална каса, при която ще присъстват председателят и членове на църковното настоятелство. Всяко отваряне на касата ще става със съставяне на протокол в присъствието на нотариус. Този четвъртък, 24 май 2012 г., в Меден рудник ще бъдат донесени и мощите на Св. Георги от игумена на поморийския манастир архимандрит Йеротей.

На следващите молебени ще се принасят мощи на различни светци от Сливенската епархия, с което свещениците искат да окажат своята съпричастност към строителството на духовната обител. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега