Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Втора вълна от протести срещу АCTA в Европа

У нас шест града излизат на протести
Втора вълна от протести срещу АCTA в Европа

Днес от 11 часа започва вторият мащабен протест срещу споразумението ACTA. Граждани от над 150 европейски града ще излязат по улиците и площадите, за да кажат „не” на ратификацията на търговското споразумение.

Днес  от 11 часа започва вторият мащабен протест срещу споразумението ACTA. Граждани от над 150 европейски града ще излязат по улиците и площадите, за да кажат „не” на ратификацията на търговското споразумение. У нас демонстрации ще има София, Добрич, Благоевград, Сандански, Велико Търново и Видин.

В столицата шествието ще тръгне от паметника на Съветската армия, за да приключи пред храм-паметника „Александър Невски” с концерт. Към момента в социалната мрежа близо 2500 души са потвърдили участието си в столичния протест. Потребителите настояват за крайни решения, а не за временни обещания и призовават „Стани, стани юнак балкански, от сън дълбок се събуди, на протеста анти-тирански - вземи се завлечи!”.

На протестиращите ще се раздават маски, но всеки които иска може и сам да си направи като принтира маската от тук

ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) е международен договор, подписан от 22 страни, сред които и България. Официално целта му е да се бори срещу неправомерната употреба на защитени продукти в интернет, но реално ще доведе до цензура в последната истински свободна среда, коментират в социалната мрежа Фейсбук.

Според организаторите у нас първата проява е била успешна, но управляващите не са реагирали достатъчно. Припомняме, че страната ни замрази процедурата по ратифицирането на пакта, докато изчака позицията на другите държави в ЕС.

Разколебаване дойде и в Брюксел. Съдът на европейските общности бе призован да се произнесе по международното споразумение за борба с пиратството е мрежата. Очаква се становището на Европейския парламент.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега