Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Въвеждат държавни стандарти и за туризма

Въвеждат държавни стандарти и за туризма

От 2015-та в сектора се въвеждат държавни стандарти за различните видове туристически обекти.

От 2015-та в сектора се въвеждат държавни стандарти за различните видове туристически обекти. Те ще гарантират високо ниво на обслужване и приятна за почивка атмосфера. Български държавен стандарт за туризма се разработва от експерти на икономическото министерство и специалисти от бранша. В него ще бъдат описани единните правила за предлагане на качествен туризъм.

Новият БДС не копира известните вече системи за сертифициране, като тези по ISO например, а съобразено с реалността и нуждите на туристическия сектор. Стандартите ще обхванат всички дейности, обхванати от бранша – от хотелски и туроператорски услуги, до допълнителни занимания, атракциони и ресторантско обслужване, обясни ръководителят на проекта в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма Десислава Михалкова.

Стандартите ще се раздават от акредитирани оценители и ще важат три години. Във всеки от туристическите обекти ще се оценяват компетенциите на персонала, нивото на предлаганото обслужване и атмосферата за почивка.„Идеята е да насърчим бранша да мисли непрекъснато, целенасочено, последователно за качеството на туристическото обслужване – това ще включва цялостния процес на обслужване – от посрещането до неговото изпращане”, обясни повече Десислава Михалкова.

Ако всички критерии са изпълнени туристическият обект ще се отличава със специален знак, който ще гарантира високо ниво на качество.Стилизирано врабче в цветовете на трикольора е запазеният знак за устойчиво развитие в туризма. Птичката е избрана като олицетворение на връзката с природата, а също олицетворява характера на българите, които са общителни, дружелюбни и любопитни. Така от МИЕТ обясниха избора на птичката за запазения знак. Също с цветовете на трибагреника е запазеният знак за качество в туризма, който ще се дава на компаниите, преминали успешно одита за БДС в туризма. Другата група стандарти ще са за туристически обекти, които се грижат за опазването на природата и културните ценности.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега