Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вячеслав Тимичеев триумфира за втори път с купа "Янко Гюзелев"

Вячеслав Тимичеев триумфира за втори път с купа "Янко Гюзелев"

Вячеслав Тимичеев вдигна за втори пореден път купата на шахматния турнир в памет на Янко Гюзелев. Руснакът, който живее в Бургас, доказа майсторство и демонстрира хладнокръвие в блиц турнира, който събра за девети пореден път любителите на стратегическата игра.

Вячеслав Тимичееввдигна за втори пореден път купата на шахматния турнир в памет на Янко Гюзелев.Руснакът, който живее в Бургас, доказа майсторство и демонстрира хладнокръвие вблиц турнира, който събра за девети пореден път любителите на стратегическатаигра.

Тази година в него се включиха рекорден брой участници - над 60състезатели. Конкуренцията в генералното класиране беше повече от оспорвана, ашахматистите се оказаха с изравнени сили. Класираните от второ до шесто мястоса с еднакъв брой точки – 5,5, с по 5 победи. При ветераните първото мястоспечели Ангел Ангелов.

Традиционно за купа „Янко Гюзелев” се състезават идецата от шахматен клуб „Бургас – 64”. Малките шахматисти показаха завидниумения на черно-бялата дъска. За втора година при момичетата триумфира ДеницаПеткова.

При момчетата до 10 и до 14 години, купите отидоха при двама братя.Кристиян Вълчев се оказа най-добър при най-малките, а брат му Мартин ебезспорният победител при по-големите. Христо Стоянов завоюва второто място примомчетата до 10 год. Чаровният шахматист участва за първи път в подобен турнир.Призна, че дели времето си между футбола и шахмата, но иска в 10-то издание натурнира да вдигне и купата на абсолютния победител.

Жасмина Кондева е на 7години и също се поздрави за първи път с призово отличие. Жасмина играе шах от4-годишна и с гордост признава, че вече побеждава дядо си и баща. Тя завоювавторото място при момичетата.

Турнирът за купа „Янко Гюзелев” се организира отшахматен клуб „Бургас-64” и от сем. Гюзелеви. Основен двигател на идеята евнучката на Янко Гюзелев – Ивон.

„Желанието на дядо беше да провокирадецата и да ги накара да обичат тази игра. Той искаше този турнир да се случи ивече за девети път успяваме да спазим обещанието си към него”, коментира в началото на състезанието ИвонГюзелева.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега