Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Автобусен превозвач скочи срещу таксата за информационно обслужване на Автогара "Юг"

Автобусен превозвач скочи срещу таксата за информационно обслужване на Автогара "Юг"

Автобусен превозвач, опериращ на територията на Южното Черноморие внесе жалба срещу таксата за информационно обслужване на автобуси на Автогара "Юг", съобщават от Административния съд в Бургас. Искането на транспортната фирма е отмяна на въпросната тарифа в обжалваната част.

Автобусен превозвач, опериращ на територията на Южното Черноморие внесе жалба срещу таксата за информационно обслужване на автобуси на Автогара "Юг", съобщават от Административния съд в Бургас. Искането на транспортната фирма е отмяна на въпросната тарифа в обжалваната част.

Тя възлиза на цената на един билет по съответното направление за всеки начален час на тръгване на автобусите. Тази такса е приета в Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги в Община Бургас, с решение на ОБС Бургас на 17.12.2015 година, уточняват от Съда. Тарифата се събира от ОП "Транспорт" - стопанин на обновената автогара.

Според подателите на жалбата, тарифата е незаконосъобразна, тъй като стойността на билетите до различните дестинации е различна и по този начин се създава неравнопоставеност между превозвачите. Едни от тях плащат по-ниска такса, а други - по-висока.

”Правата иинтересите на нашата кооперация са засегнати изключително много, тъй катоизвършваме превоз до най-крайните точки до Южното Черноморие в областта -Царево, Ахтопол, Синеморец и Резово и следва да заплащаме при всяко еднотръгване от автогарата такса, равна на стойността на един билет, които енай-скъп в сравнение с билетите за превозите до другите по-близки  дестинации от Автогара ”Юг” – Созопол,Приморско Китен, Поморие” - пише в жалбата.

Административенсъд Бургас е предприел всички необходими процесуални действия съгласно АПК.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега